Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tanker pomer

Nema ozlijeđenih u napadu pirata na brod Uljanik Plovidbe u Indiji

tanker
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
28.01.2016.
u 13:52

"Materijalna se šteta, zahvaljujući brzoj i stručnoj reakciji posade, ogleda samo u otuđenju dijela palubne protupožarne opreme i leptir matica na poklopcima tankova"

Nitko od članova posade nije ozlijeđen u napadu pirata na tanker "Pomer" iz flote pulske Uljanik Plovidbe, koji je u noći sa srijede na četvrtak izvršen na sidrištu luke Kandla u Indiji, potvrdio je Hini direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić.

– Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a materijalna se šteta, zahvaljujući brzoj i stručnoj reakciji posade, ogleda samo u otuđenju dijela palubne protupožarne opreme i leptir matica na poklopcima tankova – kazao je Pavletić.

Dodao je kako se napad, prema informacijama kojima raspolaže, dogodio jutros oko tri sata po lokalnom vremenu te da su šestorica pirata bili naoružani hladnim oružjem. Napad je prijavljen vlastima u Kandli. 

Pavletić je rekao i da je napad trajao dvadesetak minuta, a nakon što je uključen alarm napadači su pobjegli. 

Riječ je o tankeru za prijevoz naftnih derivata i kemikalija, koji je izgrađen 2011. godine, a posada broda broji 22 člana. Brod nakon Indije nastavlja put u Singapur.

>> Odsukali trajekt i spasili tanker od nasukavanja

>> Mornarica EU napala sjedište somalskih pirata i uništila brodove

Komentara 2

KI
killthesnake
17:05 28.01.2016.

Istina je sa je karamarko suvlasnik više firmi , da su neke firme poslovale sa državom dok je on bio državni sluzbenik , da ima ogromnu parcelu kraj mora koja je jedina ušla u prostorni plan i tako postala građevinska , da je navodno povezan sa podzemljem , mafijom . Imovinsku karticu popunjava ili ne popunjava po nekim samo njemu znanim pravilima , zato i neprestano izostavlja neke pojedinosti vezane za građevinska zemljista , nekretnine , keš novac na računima izd itd.

PD
pl.domagoj
14:04 28.01.2016.

Dali je istina da Karamarko ima privatnu tvrtku koja se bavi osiguravanjem brodova od pirata ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije