Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nema ozlijeđenih u napadu pirata na brod Uljanik Plovidbe u Indiji

"Materijalna se šteta, zahvaljujući brzoj i stručnoj reakciji posade, ogleda samo u otuđenju dijela palubne protupožarne opreme i leptir matica na poklopcima tankova"
28. siječnja 2016. u 13:52 2 komentara 580 prikaza
tanker
Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Nitko od članova posade nije ozlijeđen u napadu pirata na tanker "Pomer" iz flote pulske Uljanik Plovidbe, koji je u noći sa srijede na četvrtak izvršen na sidrištu luke Kandla u Indiji, potvrdio je Hini direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić.

– Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a materijalna se šteta, zahvaljujući brzoj i stručnoj reakciji posade, ogleda samo u otuđenju dijela palubne protupožarne opreme i leptir matica na poklopcima tankova – kazao je Pavletić.

Dodao je kako se napad, prema informacijama kojima raspolaže, dogodio jutros oko tri sata po lokalnom vremenu te da su šestorica pirata bili naoružani hladnim oružjem. Napad je prijavljen vlastima u Kandli. 

Pavletić je rekao i da je napad trajao dvadesetak minuta, a nakon što je uključen alarm napadači su pobjegli. 

Riječ je o tankeru za prijevoz naftnih derivata i kemikalija, koji je izgrađen 2011. godine, a posada broda broji 22 člana. Brod nakon Indije nastavlja put u Singapur.

>> Odsukali trajekt i spasili tanker od nasukavanja

>> Mornarica EU napala sjedište somalskih pirata i uništila brodove

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • killthesnake:

    Istina je sa je karamarko suvlasnik više firmi , da su neke firme poslovale sa državom dok je on bio državni sluzbenik , da ima ogromnu parcelu kraj mora koja je jedina ušla u prostorni plan i tako postala građevinska ... prikaži još! , da je navodno povezan sa podzemljem , mafijom . Imovinsku karticu popunjava ili ne popunjava po nekim samo njemu znanim pravilima , zato i neprestano izostavlja neke pojedinosti vezane za građevinska zemljista , nekretnine , keš novac na računima izd itd.

  • pl.domagoj:

    Dali je istina da Karamarko ima privatnu tvrtku koja se bavi osiguravanjem brodova od pirata ???