Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomutnja na kraju prve ovogodišnje sjednice Sabora

Nema novih imenovanja u Odbor za dodjelu nagrade "Vladimir Nazor"

bebic
Arhiva VL/Mišo Lišanin
26.02.2010.
u 14:46

Luka Bebić skinuo je imenovanje novih članova Odobora za dodjelu državne nagrade Vladimir Nazor s dnevnog reda nakon upozorenja Gvozdena Flege kako o novim članovima nije raspravljao matični Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu.

Umjesto da rutinski odrade glasovanje na kraju prve ovogodišnje sjednice Hrvatskog sabora, pravu pomutnju izazvao je zastupnik Gvozden Flego (SDP) koji je upozorio da se novi članovi Odbora za dodjelu državne nagrade "Vladimir Nazor" ne mogu imenovati dok o tome ne raspravi matični Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu.

Rajko Ostojić (SDP) upozorio je da su razriješeni mnogi ugledni članovi odbora, a da se o tome nije raspravljalo na odboru. Petar Selem (HDZ), predsjednik matičnog odbora, i Jerko Rošin (HDZ)  zatražili su odgodu glasovanja dok odbor o tome ne raspravi.

Podržao ih je predsjednik Sabora Luka Bebić (HDZ) unatoč upinjanju Nevenke Majdenić (HDZ), predsjednice Odbora za izbor i imenovanja, koja je tvrdila da saborskim poslovnikom nije propisano da matični odbor o tome treba raspravljati.

No, Bebić je ustrajao na tome da o imenovanju novih članova odbora treba raspraviti matični odbor pa je imenovanja skinuo s dnevnog reda. No, razriješeni su članovi odbora kojima je istekao mandat.

Inače nagradu "Vladimir Nazor" dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma u Hrvatskoj.

Zastupnici su u drugo čitanje uputili Zakon o prebivalištu, a prihvaćen je i Zakon o udžbenicima za osnovnu i srednju školu jer je saborska većina odbila prijedlog Kluba SDP-a da zakon ide i u treće čitanje.

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:07 26.02.2010.

HDZ i kultura ne spadaju nikako u istu recenicu da ga hebes ....

DM
Dan_Marinovic
16:09 26.02.2010.

\"Umjesto da rutinski odrade glasovanje na kraju prve ovogodišnje sjednice Hrvatskog sabora, pravu pomutnju izazvao je zastupnik Gvozden Flego (SDP)\" sto drugo ocekivati od klauna iz sdpea, jucer su se tukli oko krava, bandic im je godinama radio shou u zagrebu, milanovic iz stranke izbacuje sve koji se ne slazu sa njegovim biserima....

OB
-obrisani-
16:15 26.02.2010.

...Istina polako izlazi na svjetlost dana dok istovremeno puno je onih koji je i dalje žele zadržati u mraku, jer u pitanju su sva blaga lijepe naše koja su nestala i još uvijek nestaju po bankovnim racunima širom svijeta. Sanaderder je narod obmanjivao godinama, a sada to nastavlja u liku Premijerke koja bez pogovora izvršava njegove naredbe. EU mora proci pod svaku cijenu, a onda se ON vraca. Jadranka je samo izvršitelj, štoviše, nema nikakvu snagu i moc jer sve konce povlaci zlocinacka organizacija. Svi su oni upleteni do grla u korupcionaške afere i ako se ijedna zavrti do kraja, padat ce i njihove glave. Sve je ovo samo jedna predstava za eu, kome to još nije jasno?? Oni bi rade da naše glave padaju, tvoja, moja..i redom dalje..mi nemamo tajnih racuna i borimo se za goli život i opstanak, a oni za plijen koji su desetljecima otimali. Da bi se veliki meštar vratio mora se napraviti sveopca klima optimizma, a za taj dio zaduženi su naši medijski magovi. Ostadosmo mi hrvati porobljeni zanavijek, sami u milosti i nemilosti vlasti i politickih elita koje niti znaju, niti imaju volju izvuci zemlju iz krize. Imali itko snage i hrabrosti stati ovome na kraj? Tko bi npr. stao u red iza mene ili iza tebe? Bojim se nitko, ali ce zato iza njih stati svi oni koje su zadužili i omogucili im lagodan život, bez krvi, znoja i suza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije