Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga prvoligaša

"Nema ni govora o poništenju cijeloga nogometnog prvenstva"

branko laljak
Sanjin Strukić/Pixsell
Autori: rj, dm
05.01.2012.
u 10:00

Moguće je, dokaže li se da je, primjerice, sudac primio mito, poništiti utakmicu i da iste momčadi igraju novi susret

Branko Laljak, predsjednik Udruge nogometnih prvoligaša, nije bio iznenađen mogućim novim namještanjem utakmica u Prvoj hrvatskoj ligi.

– Treba napraviti red i počistiti sve što ne valja. Apsolutno podržavam svaku takvu akciju. Malo je teško govoriti o nečemu što bi bilo dok se točno ne dokaže krivnja, barem kada je riječ o utakmici Karlovac - Split – rekao je Branko Laljak.

Je li moguće da se poništi prvenstvo dokaže li se da je ta utakmica namještena?

– Nema potrebe. Zašto bi netko drugi bio kriv dokaže li se Splitu i Karlovcu da su se dogovarali – istaknuo je Laljak.

Dokaže li se da je bilo namještanja, kakve kazne mogu očekivati Karlovac i Split?

– Ovisi o tome što se dokaže. Mogu biti čak i isključeni iz Prve hrvatske nogometne lige, mogu biti novčano kažnjeni, mogu im biti oduzeti bodovi. No, o tome ne odlučuje Udruga prvoligaša, već Disciplinska komisija Hrvatskoga nogometnog saveza, povjerenik natjecanja – rekao je Branko Laljak i dodao:

– Svatko mora biti odgovoran za svoje postupke pa ako se dokaže da su Split i Karlovac nešto dogovarali, mora ih se propisno i kazniti.

Dokaže li se da je utakmicu režirao sudac ili netko drugi, također nema poništenja prvenstva, ali je moguće poništenje utakmice.

– Po članku 80. Pravilnika o nogometnom natjecanju, ako se utvrdi da je sudac iz nemoralnih pobuda utjecao na nju, ja bih kao povjerenik poništio utakmicu i igrala bi se nova, ali sve to mora biti prije kraja tekućeg prvenstva. No, o poništenju prvenstva nema ni govora. Da su klubovi nešto dogovarali, morali bismo, kao i u aferi Offside, čekati pravomoćne presude da bismo kaznili igrače i(li) klubove. A to dugo traje. No, za čišćenje sam jer na kraju ja potpisujem i registriram utakmice – rekao je povjerenik za natjecanje Prve hrvatske nogometne lige Josip Brezni.

Komentara 11

HR
hr76
10:19 05.01.2012.

Svi ovi koji \"nisu iznenađeni\" moraju nestati iz hrvatskog nogometa! SRAMOTA!

TO
tony591
10:29 05.01.2012.

-ma treba generalno čiščenje:poništit prvenstvo,krivce izbaciti iz lige a HNS suspendirati i napraviti nove izbore,i to od temelja, -kompletno obnoviti HNS sa novim ljudima ,a svim \"starim\" članovima zabraniti kandidiranje za mjesta.. -ali tko to može napraviti??

LE
lebar
10:09 05.01.2012.

ajme..,gdje mi zivimo?? os od sporta,pa nadalje svagdje ista prica...,ljudi imali tko normalan u ovoj nasoj banana drzavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije