Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boštjan Šefic:

Nema dogovora oko prijevoza migranata

migrantice
Foto: Reuters/PIXSELL
10.02.2016.
u 15:35

– To je bila tek jedna od ideja i ona je odbačena. Odbacile su je Austrija i druge države – kazao je Šefic

Nema nikakvog dogovora o izravnom prijevozu izbjeglica iz Makedonije do Austrije, o čemu govori hrvatska strana, potvrdio je danas na tiskovnoj konferenciji državni tajnik u slovenskom ministarstvu unutarnjih poslova Boštjan Šefic.  – To je bila tek jedna od ideja i ona je odbačena. Odbacile su je Austrija i druge države – kazao je Šefic.

Hrvatska je javnost za taj plan prvi put čula kad ga je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić ukratko naznačio na prvoj sjednici Vlade, odbijajući govoriti o detaljima. Jučer su pak o tom planu, kao o gotovoj stvari, govorili Orepić i ravnatelj policije Vlado Dominić, koji je i bio na sastancima s ostalim kolegama s tzv. balkanske rute.  Što se točno dogovorilo tog 3. veljače na sastanku u Makedoniji, ostaje nejasno.

Slovenski državni tajnik je, govoreći o suradnji s Hrvatskom oko  migranata, kazao je kako je ona na operativnoj razini dobra, no ima i problema. Kako je rekao, ministra Orepića nekoliko su puta pozivali na zajednički sastanak, no Orepić se nije odazvao. – Nismo primili nikakav odgovor – kazao je.

Pozitivni signali, kazao je, pak dolaze od hrvatskog ministra vanjskih poslova Mire Kovača, dodao je.

>> 'Siguran koridor za izbjeglice ne smije biti izlika za rasnu profilaciju'

Komentara 16

HE
hr.eu
16:41 10.02.2016.

Podignite više već jednom tu ogradu prije nego zatopli i navali invazija koju očekuje cijela Europa i ograđuje se ovako ili onako, a hrvatski nesposobnjakvoići čekaju "Godota". Kad krene val bit će kasno, upropastit će nam turističku sezonu!!!

VI
viluk007
17:23 10.02.2016.

zašto ih voziti u austriju neka ostanu kod nas pa to su sve inžinjeri

amo_ća
17:35 10.02.2016.

Ja bi volio cuti od ovih nasih ministara samo jedan suvisli razlog zasto se uporno odbija gradnja te ograde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije