Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnik iz Koprivnice

Nekretnine darovao izvanbračnoj supruzi, sud mu udvostručio zatvorsku kaznu

koprivnica
Damir Spehar/PIXSELL
19.10.2020.
u 17:48

Direktor je osuđen na godinu dana zatvora, no Vrhovni sud sad je tu kaznu povećao na dvije godine jer smatra da je prvostupanjska bila preblaga

Vrhovni sud usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i udvostručio zatvorsku kaznu 50-godišnjem poduzetniku iz Koprivnice zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Prvostupanjskom presudom 50-godišnjak je osuđen na godinu dana zatvora jer je u siječnju 2010. godine u Koprivnici kao direktor sklopio darovni ugovor sa svojom tada 25-godišnjom izvanbračnom suprugom, kojoj je tvrtka darovala svoje nekretnine vrijedne više od 2.600.000 kuna.

S izvanbračnom suprugom dogovorio je da ona zauzvrat otplati kredit i ostale dugove tvrtke, iako je znao da je vrijednost darovanih nekretnina znatno veća od ukupnih dugova poduzeća. Izvanbračna supruga podmirila je 930.000 kuna duga, a ostatak od 1,67 milijuna joj je ostao.

Direktor je osuđen na godinu dana zatvora, no Vrhovni sud sad je tu kaznu povećao na dvije godine jer smatra da je prvostupanjska bila preblaga s obzirom na visinu pribavljene protupravne imovinske koristi i činjenicu da je 50-godišnjak - višestruko osuđivana osoba.

Komentara 16

NE
nečešrazbojniče
18:53 19.10.2020.

"zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju." Sva sreća pa se ova točka na Milana Bandića ne odnosi i nema nikakve sličnosti.

Avatar Arkandjel
Arkandjel
18:50 19.10.2020.

"izvanbračnoj supruzi"???. Pa vi stvarno niste normalni.

AB
abendblatt
20:08 19.10.2020.

Ima li taj gospodin ime i prezime, ili je. Indentitet tajna.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije