Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Nekoliko dana zgražavanja, 
pa onda opet umiljavanje Srbiji

Plenković izjavljuje – što je previše, previše je. Tipično hrvatski, jer to previše traje već gotovo trideset godina

Komentari 45

MO
mobitel20
09:56 10.08.2018.

Od "Nacertanija" iz 1844., prvog napisanog nacifasistickog programa na svijetu, Stevana Moljevica i programa "Srbi svi i svuda", zagrebackog Srbobrana 1903.("do istrebljenja naseg ili vaseg"), Crne Ruke i assasina Principa, monstruma-izvrsitelja Punise Racica, diktature "kralja" Ace Strace, knjigaa i govora sv.Velimirovica, Vladike SPC i mnogih clanaka u glasilu SPC od 1921-2018, Milana Nedica , predsjednika Vlade nacisticke Srbije koja je tiskala svoju valutu, nacisticki srbijanski dinar, i notornog sefa eskadrona smrti fasiste Dimitrija Ljotica i Zbora, Draze Mihailovica, Kalabica, Djujica, opskurnih ubojica i "svetaca" SPC popa Mace, Rankovica i Baste, Dobrice Cosica, "oca lazljive nacije", Memoranduma SANU 1986, jugofasisticko-komunistickog hibrida Milosevica, Dacica, Mladica,Kadijevica,Martica,Karadzica, Pupovca,Babica, Arkana, Vucica, Seselja,Nikolica, tzv."patrijaha" Pavla i Irineja, pa sve do POTPUNO PROPAGANDNIH MEDIJA, i sustava "obrazovanja",, srbijansko-srpska politika je dosljedno ultrasovinisticka i zlocinacka. Takva je i danas, a takva ce biti i sutra. Kako i Ivkosic ispravno primjecuje i tzv."umereni demokrati" kao Djindjic, Draskovic,Jeremic, Jovanovic i sl. imaju isti, potpuno isti odnos prema suverenoj Hrvatskoj jer je svi zajednicki vide kao prvu smetnju ostvarenja njihivih ciljeva. S njima su u tome suglasni ovdasnji jugonacionalisti u medijima,na fakultetima , u kulturi i u gospodarstvu. Imena im svi znamo. Sto cemo poduzeti, vrli moji HDZovci ?!

VL
TR
tramontana
10:44 10.08.2018.

Hrvatski političari ne osluškuju bilo naroda, ne rade ni u interesu dostojanstva i digniteta države i naroda. Očito im je zadaća da okreću i naš drugi obraz za interese zapada, a sve da Srbiju izvuku iz ruskih šapa. Ovo jeo je sramno razdoblje naše politike.

VL
Avatar Observer
Observer
10:05 10.08.2018.

Ivkosic je potpuno u pravu ali zasto nije dovrsio clanak? Nije spomenuo sadasnju predsjednicu koja inace ima puno pozitivnog ali kad je u pitanju Srbija i Vucic tu je potpuno naivna kad ovog notornog cetnika i lazova naziva 'Evrposki Vucic"c" . Prema nekim saznanjima unatoc svemu , u tijeku su pripreme za njihov ponovni susret pa cemo opet slusati iste , dosadne i otrcane fraze-Hrvatska pruza ruku Srbiji , gradimo dobrosusjedske odnose itd. Ne samo Vucic , Dacic ili Vulin nego nasi politicari svojim udvaranjem Evropskim i svjetskim mocnicima vrijedjaju vlastiti narod a to je sramotno !

VL
Avatar RuAF
RuAF
10:43 10.08.2018.

Jel ima tko muda da im kaže da je za njih bolje da se priključe nekoj Turskoj ili Ruskoj uniji, a ne da moraju ulaziti u EU gdje će im društvo praviti jedna "nacistička" Hrvatska.

VL
TR
tramontana
10:46 10.08.2018.

Danas dolazi čelnik neke crnogorske stranke u Knin, da bi se izvinio srpskom narodu radi prisustva crnogoraca na Dan Oluje. Koja provokacija???? Koje poniženje???.

VL
KC
Kcro
07:01 11.08.2018.

Uvijek bilo i bit ce:"SRBIN UBOJICA, HRVAT IZDAJICA".

VL
KL
klasika
09:52 10.08.2018.

Vučić je ogledni primjer političara bez skrupula. To prepoznaju svi, a svjetski političari posebno. Njegovu usporedbu Hrvatske s nacističkom Njemačkom osudio je čak i Židovski informacijsko-edukacijski centar Hatikva u Zagrebu.

VL
BA
bakulušić
11:03 10.08.2018.

Komunistička i partizanska djeca ne žele i ne mogu protiv saveznika svojih očeva. Pa sve i da žela, zaustavlja ih spoznaja da su svi arhivski dokumenti u baogradskim arhivima i da, po potrebi, mogu osvanuti u medijima. A onda, ode ćaćin ugled i sinova karijera. Zato se bolje držati one narodne: - Slušaj, šuti i ne talasaj!

VL
DU
Deleted user
19:01 10.08.2018.

Previše je previše ubrzo,po dobrom hrvatskom običaju,preobraziti će se u prdac u prazno.Niti Predsjednica niti Vlada neće učiniti ama baš ništa kako bi napokon preusmjerili vanjsku politiku Republike Hrvatske i učinili je neovisnom i jasnom i ne do krajnje mjere neukusno blagonaklonom prema Beogradu. Pa jasno da se to neće desiti,a bez obzira na sve uvrede kojima smo izloženi,jer kada promotrimo i ulogu MVEP I Ministrice tada se uočavaju niz povezanosti djelatnika sadašnjih i bivših sa raznim institicijama bivše države I Beogradom kao i sa institucijama i pojedincima u Republici Srbiji.Odmaka nema,promjene nema.Kao da im nešto dugujemo .

VL
ML
mlinkamlinka123
23:13 10.08.2018.

stalnim napadanjima na Hrvatsku kažu ako i ne zadovoljavamo neke od ujeta pustite nas u EU jer vam nećemo dati mira. (imaju spomenik Mihajloviću, a nas opterećuju fašizmom)

VL
DU
duxnacije
13:29 10.08.2018.

Nazalost imamo vlast kakvu zaslužujemo!!!!!

VL
ZA
zagabria1
19:20 10.08.2018.

U Hrvatskoj su niz godina na vlasti euro aparatčiki i jugounitaristi svih bolja. Srećom to vrijeme prolazi. Oni su sve slabiji, nebitniji a i Srbija zajedno sa njima. Kada je velika proslava kao doček Vatrrnih čak ih nisu htjeli pored sebe, može li većeg poniženja. Jaka hrvatska ekonomija jednom kad stasa pomest će tu bagru sa scene i povesti državu, kao što jaka ekonomiju drži konce u Americi a političari su samo njihov servis. Neka se još malo iživljavaju, njihovo vrijeme je isteklo

VL
DI
Direkt
10:56 11.08.2018.

Zahlađenje Hrvatske i Srbije nije plod samo klimatskih promjena već i novog vala populizma koji u Hr valja revival fašizma. 2012. godine Robert Paxton, jedan od svjetskih eksperata za fašizam u knjizi ”Anatomija fašizma” upozorio da radikalno desničarski pokreti u u Hr jačaju nakon zbrkane demokratizacije i koruptivne privatizacije, da oživljavaju fašističke ideje,koje se kombiniraju s novim autoritarnim ponašanjem političkih lidera, medijskim manipulacijama i ekonomskim nejednakostima koje rađaju gnjevne, razočarane i ogorčene koji postaju lak plijen populističke retorike.U Hrvatskoj je stvar već postala očita. Oklijevanje vodećih političara da raskrste s genocidnom ustaškom prošlosti, toleriranje ustaške simbolike i poruka, militarizacija zemlje baca Hrvatsku u kaljugu.Mi smo glorificirali Domovinski rata bez suočavanja s ratnim zločinima.Sve se više obilježja vječnog fašizma pojavljuje u životu hrvatskog društva.

VL
DR
Drass79
11:55 10.08.2018.

Neodgovaranje na provokacije je najzrelija odluka koju je ikoja pametna država mogla napraviti. Zna Vučić šta radi i koji mu je cilj. Ima problem jer mora svojima objasniti da će ostati i bez Kosova...to je najbolje napraviti ako se uspijee malo zamutiti slika...jer ako Hrvatska odgovori istom mjerom, onda će se mediji baviti i time a ne samo Kosovom. Također, ako Hrvatska odgovori, onda nije samo on nepristojni bahati kavgadžija nego smo i mi takvi. Još od rata svi u Hrv. govore da nismo isti kao oni, konačno to i pokazujemo. Zna se kome se u Haagu sudilo i presudilo za sranja na ovim prostorima, kojim čelnicima država i stranaka ...također se zna čiji generali su oslobođeni… nemamo potrebe uopće išta odgovarati

VL
JW
Jim West
15:24 10.08.2018.

O, sjećamo se Tomislava Karamarka koji je po zatvaranju Bajakova stao na stranu Srbije - prijatelj Ivice Dačića počeo je hračkati hrvatsku vlast jer krv nije voda. Kitarovićka je puno više hračkala i Hrvatsku i hrvatsku vlast negoli je odbrusila frendu Vučiću na njegova lupetanja. A kad ga je pozvala u Zagreb, zabranila je pitanja o Glini, Hrvate proglasila marginalcima i rekla da u njemu ima pravog sugovornika. Koji je potom RH usporedio s nacistima. Današnja politika prema Srbiji iznimno je pogubna, ali nisu bezveze u Beogradu navijali za pobjedu HDZ-a na izborima.

VL
Avatar Bernasconi
Bernasconi
17:45 10.08.2018.

Sramota je da se tolerira pljuvanje po svemu onome što je hrvatsko. Svi znamo da je Hrvatska bila okupirana i da su Hrvatski vojnici oslobodili okupirani teritoriji. No, pitanje je dali je bas sve oslobođeno? Ako je tako, zašto, još još danas žive na tom prekrasnom tlu mrzo-Hrvati? Dokle ce HR vođe šutjeti? A najgorke od svega toga dokle ce se pojedine stranke u HR naslađivati na to pljuvanje ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.