Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oko 10.000 sudionika

Nekoliko dana poslije Kolone sjećanja rekordne brojke u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji

Vukovar: U posebnim epidemiološkom mjereama krenula Kolona sjećanja
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/21
23.11.2020.
u 10:22

Većina gostiju ubrzo se, poslije završetka kolone i svete mise na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, razišla i napustila Vukovar, ali su gradski kafići svejedno bili puni

Samo pet dana poslije Kolone sjećanja u Vukovaru, na kojoj se okupilo oko 10.000 ljudi, Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija bilježe rekordne brojke novozaraženih koronavirusom.

Naime, prema posljednjim podacima županijskog Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemska županija ima čak 142 novozaražene osobe. Od toga broja, kako navode iz Stožera, Vukovar ima 46 novozaraženih. Međutim, ta brojka nije potpuna s obzirom na to da Stožer vukovarska prigradska naselja Sotin i Lipovača vodi kao zasebna naselja. U posljednja 24 sata u Lipovači su tri novozaražene osobe, a u Sotinu još dvije. Tako je Vukovar je u posljednja 24 sata imao čak 51 novozaraženu osobu.

Za sada se ni iz županijskog Stožera ni iz nacionalnog Stožera civilne zaštite nitko ne oglašava s obrazloženjem je li razlog povećanih brojeva Kolona sjećanja u Vukovaru.

VIDEO U Koloni sjećanja mnogo manje ljudi nego prošlih godina: Mnogobrojni su hodali ogrnuti zastavama ili ih nosili u rukama.

Podsjećamo kako je 18. studenoga Kolona sjećanja u Vukovaru brojila oko 10.000 sudionika pristiglih iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. Pri tome dobar dio okupljenih nije nosio zaštitne maske niti su se držali propisanoga razmaka. Većina gostiju se ubrzo, poslije završetka kolone i svete mise na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, razišla i napustila Vukovar, ali su gradski kafići svejedno bili puni.    

Komentara 85

RU
Rusvaj
14:53 23.11.2020.

Boli vas kolona sječanja, a ugroženi su bili u kučama, i zato oni nisu ugroženi

CV
cvetkovic
13:52 23.11.2020.

zasto su svi lijevi mediji pisali oko 5000 u koloni a vi sada tvrdite 10000 tisuca pa i sami novinari manipuliraju non stop sa svim i svacim i dezorijentiraju javnost i to sve iz svojih politickih opredjeljenja zasto N1 TV prednjaci u svemu tome i zasto imaju goste onih koji su ne protiv nego uzivaju u svojim do bola manipulativnim komentarima DOBRO ONO 100% su za lijeve ZAR JE ZAISTA DJIKIC napametniji strucnjak Puhovski Kosorka Fizulic i ini

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
11:10 23.11.2020.

Zanimljiv ovaj virus. Nema ni vrijeme inkubacije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije