Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virovitica

Nekima smeta što se djeca hrvatskih branitelja školuju?!

kosor (1)
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/5
14.09.2011.
u 15:38

U svemu što radimo nikada ne smijemo zaboraviti žrtve u Domovinskom ratu, izjavila je u Virovitici premijerka Kosor

VIROVITICA – Na prigodnoj svečanosti održanoj danas povodom 20. godišnjice oslobađanja virovitičke vojarne nije bilo rezanja vrpci, ali je premijerka Jadranka Kosor, koja je zajedno s ministrima Radovanom Fuchsom i Brankom Bačićem posjetila Viroviticu, svoj boravak iskoristila za otvaranje novoobnovljenih prostora bivše vojarne koja je za 14 milijuna kuna pretvorena u suvremeno uređen i opremljen prostor budućeg virovitičkog veleučilišta. Na Visokoj školi u Virovitici danas je više od 700 studenata, a ovom su investicijom dobili bolje uvjete školovanja. Zanimljivo je da ju je srdačno dočekao i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, koji je jedan od osumnjičenika u aferi Fimi Media.

Virovitica je pravo mjesto za prisjećanje

– Oko bivših vojnih objekata ima nedoumica. U posljednje dvije godine mi smo predali i darovali lokalnoj zajednici vojne nekretnine, koje su vojno neperspektivne, u vrijednosti od oko 600 milijuna kuna. Virovitica je pravo mjesto za prisjećanje na povijesne događaje jer samostalnost Hrvatske i sloboda nisu došli sami od sebe nego zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana – izjavila je u Virovitici premijerka Jadranka Kosor pozivajući mlade da uče o povijesti Domovinskog rata.

Ključne odluke u gospodarstvu i politici donosit će djeca hrvatskih branitelja  

Premijerka Kosor prisjetila se donošenja zakonskih propisa o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji 2005. godine kada je u zakone unesena odredba o dodatnoj kvoti školovanja djece hrvatskih branitelja pod jednakim uvjetima kao i drugima. Rekla je da je ta uredba posebno smetala nekima koji su tužbama Ustavnom sudu i srušili tu odredbu.

– To ovdje spominjem jer očito ima nekih kojima smeta da se djeca hrvatskih branitelja školuju, da postignu visoko obrazovanje i da jednoga dana budu oni koji će voditi Hrvatsku i donositi ključne odluke u hrvatskom gospodarstvu i politici. U svemu što radimo nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu onih koji su najvažniji za samostalnost i slobodu – rekla je J. Kosor koja je izjavila da će najbolja turistička sezona doprinijeti oporavku hrvatskog gospodarstva i izlasku iz krize.

Poljski premijer Tusk u petak donosi Ugovor o pristupanju Hrvatske EU

Premijerka je ponovo naglasila značaj i zasluge ove vlade za uspješne pregovore o ulasku Hrvatske u EU.

– U subotu dolazi poljski premijer Tusk koji će u Vladu RH donijeti ugovor, koji još jedanput potvrđuje i koji ćemo vrlo brzo potpisati, da Hrvatska ulazi u EU i da 1. srpnja 2013. postaje ponosna članica EU – naglasila je premijerka ističući s ponosom da će hrvatski jezik postati 24. službeni jezik EU. Dodala je da Hrvatskoj treba ravnomjeran razvoj, ističući da je njena Vlada u posljednje dvije godine u Primorsko-goransku županiju uložila više od 4,5 milijardi kuna.

Ključne riječi

Komentara 165

KI
kiwi2
14:27 14.09.2011.

. 14.09.2011. u 14:04h bzajec je napisao/la: Jako, jako dobar komentar ! Sjajna demonstracija logike, a ona jedina vodi ka pravom rezultatu, ona jedina vodi ka istini. Stvarno izvrsno.

Avatar JAKOLOSHE
JAKOLOSHE
14:58 14.09.2011.

a cim ste se toliko ovdje uzjogunili na ovih par rijeci o pravima branitelja ovito je pogodila u sridu!!!Znaci ima mnogeih koje to smeta!!!

BJ
bj1204
13:49 14.09.2011.

miro.perisin Koji su to NEKI ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije