Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali sajam

Nekim obiteljima višak, a drugima zlata vrijedna pomoć

'03.10.2012., Bjelovar - Na djecjem odjelu Narodne knjiznice Petar Preradovic u sklopu obiljazavanja Djecjeg tjedana odrzava se i sajam u sklopu kojega roditelji imaju prigodu razmjeniti odjecu i igra
'Damir Spehar/PIXSELL'
04.10.2012.
u 15:36

Hrpe donirane odjeće, obuće, opreme i igračke preplavile prostor igraonice. Cijene su bile izuzetno povoljne

\"Ljubav djeci prije svega\" geslo je Dječjeg tjedna 2012. koji se od ponedjeljka do petka održava na dječjem odjelu bjelovarske Narodne Knjižnice Petar Preradović, a u okviru kojeg je u prostoru igraonice održan Mali sajam, točnije 2.razmjena odjeće, obuće, opreme i igračaka.

Pomoć ide i u Rijeku

Riječ je o humanitarnoj jednodnevnoj akciji koju su, kako je pojasnila Snježana Berak, voditeljica igraonice, djelatnice knjižnice organizirale na poticaj mama koje sa svojom djecom dolaze u igraonicu.

–Mali sajam organizirali smo tako da roditelji donose očuvane stvari koje su njihova djeca prerasla i više ih ne koriste, a drugima mogu i te kako dobro poslužiti - kazala je Berak napominjući da se ne radi o prodaji već da je u pitanju isključivo razmjena pri čemu svaki od roditelja koji pronađe nešto za svoje dijete donira onoliko novca koliko misli da ta stvar vrijedi, odnosno onoliko koliko može.

Cijela akcija prije svega ima humanitarni karakter jer dio prikupljenih stvari bit će u suradnji s patronažnim timom Doma zdravlja podijeljen roditeljima lošeg imovinskog stanja, dok će dio otići Domu za nezbrinutu djecu u Rijeci kojem su namijenjena i novčana sredstva koja budu prikupljena. Vrijednost akcije prepoznale su brojne majke donoseći jučer hrpe sačuvane odjeće i obuće te dječje opreme i posebno igračaka kojima su se djeca najviše radovala. Bilo je tu rabljenih ali sačuvanih hodalica, nosilica, sjedalica i sličnih pomagala koje su nekima itekako dobro došla jer takva nove svojoj djeci nažalost ne mogu priuštiti.

Sve je super, sve za pet

–Imamo viška igračaka, čak i potpuno novih s etiketom koje dijete uopće ne koristi. Imamo ih previše a nekome će dobro doći - kazala je Klaudija Aušperger, mama 5,5-godišnje Petre koja je s radošću pomagala majci nositi dvije vreće pune različitih igračaka. Oduševljenje akcijom nije krila ni Martina Prebilić, majka jednogodišnje Doris.

–Pronašla sam puno toga i ovo je super akcija, kamo sreće da ih je više i da traju duže - komentirala je zadovoljno dok je u torbu spremala izabrane komade odjeće, obuće i igračaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije