Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šef HŽ-a Z. Rogožar

"Neki referenti 
u HŽ-u imaju veću plaću od J. Kosor. Kresat ćemo!"

\'31.08.2011. Zagreb Predsjednik Uprave HZ Holdinga Zlatko Rogozar Photo: Robert Anic/PIXSELL\'
Robert Anić/Pixsell
01.09.2011.
u 09:05

Hrvatske željeznice idu u restrukturiranje, tvrtke kćeri u privatizaciju, nabavlja se 41 novi vlak, kresat će se plaće onima koji rade kao službenici, a ostale su im prijašnje direktorske plaće...

S predsjednikom uprave HŽ Hrvatske željeznice holdinga Zlatkom Rogožarom razgovarali smo o restrukturiranju HŽ-a, investicijama, korupciji u tom javnom poduzeću. Rogožar je istodobno i predsjednik uprave i direktor HŽ Carga, ali kaže da je toliko opsežan posao nemoguće dugoročno raditi i da se nada da će se do restrukturiranja i to promijeniti.

HŽ je raspisao natječaj za nabavu plana restrukturiranja. Koliko stoji nabava te usluge?

To ne mogu reći jer je natječaj u tijeku. On je raspisan ovog mjeseca i dio je mjera koje želimo poduzeti prije ulaska u EU i liberalizacije tržišta. Taj bi plan trebao odgovoriti na nekoliko pitanja, kao što je nova organizacija HŽ-a, strateški razvoj željeznica za kratkoročno razdoblje, analiza koliki nam je broj radnika u HŽ-u potreban s obzirom na obujam posla.

Što je s plaćama u HŽ-u, kakve su, hoće li se smanjivati?

Plaće su u okviru prosjeka RH. Ima i nerealnih plaća, i to pokušavamo novim kolektivnim ugovorima dovesti u red. Neki djelatnici imaju tzv. zaštitu po starim kolektivnim ugovorima, nadamo se da ćemo to novim kolektivnim ugovorima dovesti u normalu jer je nenormalno da plaće pojedinih referenata budu veće od plaće predsjednice Vlade.

>>Cijeli intervju s predsjednikom uprave HŽ Hrvatske željeznice holdinga Zlatkom Rogožarom pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

 

Komentara 39

ZE
.zeitgeist.
11:29 01.09.2011.

Da HDZ prestane krasti, nipta se u Hrvatskoj ne bi trebalo kresati. Ljudi ne bi bili na granici siromaštva i nelikvidnost bi bila samo riječ u rječniku.

TH
thekurcula
09:25 01.09.2011.

Ko će koga kresati?

DR
drazencro
10:29 01.09.2011.

a te priče kako se prije nije ovoliko kralo...bože sačuvaj...stanovi se dijelili šakom i kapom, po partijskoj liniji...danas radi samo keš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije