Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Križevačka drvca

Neki mrmljaju da je skupo, no treba platiti i najam

'Uzgajivac bozicnih drvaca u Krizevcima, Djuro Radja, na prodajnom mjestu u sredistu grada. 19-12-10, foto Sergej Novosel'
'Sergej Novosel'
22.12.2010.
u 14:36

Uzgajivač božićnih drvaca tvrdi da su i dalje najbolja prava uzgojena stabla, što prepoznaju kupci, koji obično navale na Badnjak

Vlasnik OPG-a za uzgoj božićnih drvaca Đuro Rađa iz Križevaca u ovo doba godine ima najviše posla, jer "urod" treba i prodati. – Ljudi najviše kupuju tri dana prije i na sam Badnjak, biraju smreke, kakve i uzgajam, zadovoljni su i cijenom, no ima i koji mrmljaju da je sto kuna po drvcu od metar i pol skupo – govori Rađa, ističući da treba platiti i najam gradske površine, što, veli, nije malo: za 10 dana 3500 kuna. On uzgaja ral i pol, drvca reže u 7. godini te napominje da kupci, bez obzira na to što se promiče i kupnja umjetnih ili onih u teglama, uvijek traže uzgojeno i odrezano drvce.

– I svinje su za uzgoj, i činčile, uzgoj je radi prodaje, jer svatko nešto treba – misli Rađa. Tržio je i u nedjelju, a i danas na Strossmayerovu trgu, gdje je znatna ponuda smreka, jela, borova.

– Šestero je prodavača zatražilo i dobilo dozvolu za prodaju drvaca, sukladno odluci, a cijena je prostora 30 kuna po kvadratu – kažu iz ureda gradonačelnika Hrge. Inače, grad je ove godine na ukrašavanje utrošio 25.000 kuna. Veliko drvce ispred crkve sv. Ane donirala je obitelj Anđelka Markova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije