Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jugoslavenski klasik

Neke podsjećaju na bake, neke na školske dane: Pamtite li vi ove hrvatske cipele?

Borovo naselje: Tvornica obuće Borovo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
11.02.2024.
u 09:35

Korisnicima Instagrama zepe su ostale u pozitivnom sjećanju, a brojni se slažu da se radi o najudobnijim papučama koje su ikada imali, kakve još uvijek traže u dućanima

U ovim užurbanim vremenima, kada se čini kao da se svaki dan pokreće neki novi trend, lijepo je na trenutak se vratiti u neko drugo doba. Time se bavi jedan Instagram profil iz regije koji je pratitelje nedavno razveselio objavivši fotografiju popularne obuće iz Jugoslavije - zepa.

Radi se o papučama od crnog filca s gumenim poplatima i bočnim preklopom s gumbom. Kada ih je Borovo tek počelo proizvoditi, bile su obuća za bake sa sela, zatim su se 1980-ih ustalile kao školska obuća, da bi ubrzo nakon postale modni hit među tinejdžerima, navodi Leksikon YU mitologije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Retroteka (@retroteka_)

Njihova šarolika povijest vidljiva je i iz komentara pod objavom. "Podsjećaju na djetinjstvo. Nosile su ih moja baka i majka" komentirala je jedna pratiteljica, dok je druga još bolje opisala kako ih pamti "po susjedama koje su djelovale elegantno čak i u papučama". 

Neke korisnice su se pak ovom prilikom prisjetile svojih mladenačkih dana. "Nosila sam ih na traperice, ali su bile bez petica. To je tada bila moda... Hit, hitčina! Nema babe koja ih nije nosila, a i dečki su nosili talijanske muške u školu... Mi smo u tome izlazili van, u dućan, do videoteke. Ah, nekada je moda bila jednostavna, živjele zapice" pisale su pod objavom.

POVEZANI ČLANCI:

U svakom slučaju, kako god ih pamte, korisnicima Instagrama zepe su ostale u pozitivnom sjećanju, a brojni se slažu da se radi o najudobnijim papučama koje su ikada imali, kakve još uvijek traže u dućanima.

VIDEO Predstavnica stanara naljutila susjede odlukom o psu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije