Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reguliranje rada
Povratak na članak

Neke nedjelje u godini neradne: Nova demografska mjera?

Ustavni sud 2009. ukinuo je zabranu rada trgovina nedjeljom i radnici su izvukli deblji kraj, poslodavci od tada reguliraju nedjeljni rad

Komentari 17

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
17:40 02.03.2017.

Od Brežica do Sjevernog mora nedjeljom ne rade trgovine!

VL
DU
Deleted user
17:53 02.03.2017.

Demografska mjera, rad nedjeljom, dan za obitelj. Kakve to ima veze. U principu borimo se samo da ne rade trgovine a ima na stotine zanimanja koja rade noću i nedjeljom. Kako će se oni uklopiti u nove mjere?

VL
DU
Deleted user
17:57 02.03.2017.

ako ce drzavne ustanove i suci raditi nedjeljo ona neka rade i ducani ,u svijetu samo rade benziske pumpe

VL
DU
Deleted user
17:54 02.03.2017.

rad nedjeljeom treba biti keskluzivno pravo sudaca i pravnika... ustavni suci drže zakon o pobačaju već dvadeset pet goina nerješenim, d asu imali radne neplaćene nedjelje kao i tete u konzumu već bi ga davno rješili... isto vrijedi i za gradske, županijske i ostale sudove. Oni imaju hrpu zaostataka i nerješenih slučajeva.. eto im jos dva radna dana da to svedu na minimum.,..

VL
DU
Deleted user
17:52 02.03.2017.

Bolji rezultati pronatalitetne politike bili bi kad bi dali one bonove kaj su najavljivali za kontinentalni turizam kao regres za godišnji odmor, recimo plaćeni vikend, koja boca vina i po paketić probušenih kondoma.

VL
TW
TWITOIST
18:45 02.03.2017.

Nema potrebe da se radi Nedeljom,ako ljudi znaju da prodavnica ne radi Nedeljom on ce to kupiti Petkom ili Subotom i gotova prica.Mi ne bi bili mi, ako ne bi zakomplicirali,sto ce jednostavno kad moze koplikovano.

VL
ŽO
žoržet
18:24 02.03.2017.

nakon što se ustavom definiralo da je brak zajednica muškarca i žene, hoće li se sada to nekim novim zakonom definirati određene nedjelje u godini namijenjene 'pravljenju' beba? Do prije par stoljeća katolički svećenici, koji žive u celibatu, prpoisivali su kršćanskom puku tzv. misionarsku pozu kao jedinu dopuštenu prilikom snošaja, a sada mic-po-mic tu ulogu očito preuzimaju nove samoproglašene snage sličnoga klerokonzervativnog 'ćudoređa', odnosno dobro umreženi redovi i reduše koji su se debelo infiltrirali u same vrhove vlasti i ostale moćne pozicije. naravno da se zalažem za neradne nedjelje kao civilizacijski doseg - a u tom smislu još više za marxov princip 3x8 (osam sati rada, osam sati odmora i osam 'nadogradnje'), za koji su se europski radnici teško izborili još potkraj 19. i početkom 20. stoljeća - ali ovo je krajnja manipulacija i očekivano licemjerje ne samo ovdašnje crkve nego i bilo koje vlasti, jer je osnovni i jako veliki problem u tome što se kojekakvim 'gazdama' dopušta da rad nedjeljom ne plaćaju po npr. dvostrukoj satnici (kao u većini razvijenih zemalja) ili da, još gore, prolaze nekažnjeno kad zaposlenima ne plaćaju prekovremene sate. to sigurno ima puno pogubnijeg učinka na demografska kretanja, a ne ove dokazano nazadnjačke mjere koje samo vode do dikatature povlaštenih 'elita', u ovom slučaju vjerskih i ultradesničarskih!

VL
SR
srečko45
18:37 02.03.2017.

gospodo nije problem u radu nedjeljom već je problem što je to mizerno plačeno pa imate koeficijent za rad nedjeljom 1,2%,rad noću 1,35, rad praznikom 1.4 i nije problem što ćeš imati 40 sati prekovremeno a kada ti to ne možeš iskoristiti ili mizerno naplatiti i onda radimo za minimalac 10 mjeseci a za gazdu besplatno dva.Ako je država uvela fiskalne blagajne onda može to učiniti isto i za radnike jer skoro svi imamo e-iskaznice koje možemo skenirati da dokažemo koliko smo radili i onda bi porena znala koliko sati rade radnici stim da država poveča koeficijente za rad nedjeljom i praznikom

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
22:21 02.03.2017.

prebolesna zemlja i ljudi

VL
AD
adrad
11:57 03.03.2017.

Rad nedjeljom je izmišljotina uvozničkog lobija i rezultat divljeg kapitalizma koji razvijamo u RH.

VL
TO
TomislavTomislav
18:10 02.03.2017.

Gusenje ekonomije, katastrofa. Nama treba vise, ne manje rada. Nece se djeca praviti zato sto je slobodan dan, nego zato sto posoje uvjeti za imati djecu.

VL
JE
JEZEROOGNJENO
13:02 05.03.2017.

Odakle vladi pravo da se petlja u slobodu savjesti i pravo na religijsku slobodu? Odakle vladi pravo da se petljaju u religiju i da oni određuju tko će i kada raditi? Ako ja želim raditi nedeljom to je moje pravo....nisu..nisu svi iste vjere niti će ikada biti! To je moja sloboda savjesti i nemože mi nitko narediti kada ja želim provesti vremena sa svojoj obitelji! Ovo nije srednji vjek, ali rimokatolička crkva bi rado voljela da jest, pa da može prisilno nametati svoju politiku preko vladajućih i državnih institucija!

VL
FF
flokica_floki
17:43 02.03.2017.

bas bum u nedjelju isla u sloveniju!!!

VL
AN
anticenzura
17:37 02.03.2017.

Kod nas sve zatvoreno nedjeljom, osim slasticarni koje su ujedno i pekare, plus na svakoj benzinskoj ima ducan i ogroman supermarket na zeljeznickoj, tako da izgleda da sve radi.

VL
SI
sikter
17:33 02.03.2017.

šta nije već prožvakana ova tema o nedjelji

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.