Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuća s pločom
Povratak na članak

Nekad srpska kuća, pa ustaški centar, milicijska stanica i danas – vrtić

Jasenovčanin Mladen Jurić objašnjava povijest kuće za koju Milorad Pupovac kaže da je bila u vlasništvu Lazara Bačića koji je skončao u logoru, što nije posve točno

Komentari 22

DI
Diesel
08:35 25.04.2017.

Hrvatska je od svog osamostaljenja pod okupacijom.

VL
BE
BeroII
08:30 25.04.2017.

Zar je uopće netko sumnjao da drug Pupovac , po običaju i genetskom kodu, neće lagati ? Malo je takvih, jako malo takvih naivaca. Ali, puno je veći problem što je njegova priča, lažna priča , uz pomoć neetičnih medija, toliko zauzela medijskog prostora, koliko istina, njima neinteresantna istina nikada neće. Svi će nedobronamjerni pričati njegovu priču a istina će se morati probijati. Ali, što od takvih spodoba uopće očekivati?

VL
KA
kapunjohan
08:23 25.04.2017.

Nije važno, hrvatski pali branitelji imaju pravo na spomen ploču u svojoj domovini za čiju su slobodu dali svoj život. Partizani su pisali na svoje spomenike ,, smrt fašizmu i crtali petokraku,, što je u redu jer su pod tim simbolima ginuli a mnogi od njih nisu krivi za mnoge slabe stvari koje su se desile osobito koncem rata pa i kasnije. Zvijezda nije ništa kriva i ne treba nikoga iritirati,isto tako pozdrav pod kojim su ginuli branitelji ne smije nikoga iritirati , najvažnije je u kojem vremenu i smislu je tko upotrijebio koji motivator, isti motivator može imati pozitivnu a kod drugih negativnu ulogu.

VL
AM
AMD------------------------
09:19 25.04.2017.

koja podijeljenost ? mi imamo nezasitne pljuvace po svemu ,koji bi sve hrvatsko unistili. desetljecima su to cinili i sada su bijesni,da im to nikada nece uspjeti iako su u svim mjerodavnim institucijama drzave. zrtve kriznjega puta ce ih pratitiiti i prate ,zato i galame suludo ,bucno,gdje je redna osoba tiha. deru se na komemoraciji u jasenovcu ,prijete nezasitnom mrznjom. respekt.pietet nikada nije galama.

VL
Avatar navijač
navijač
07:02 25.04.2017.

Eto na kraju ipak za kuću i za sve Hrvate naj bolja opcija.

VL
Avatar Merkwürdigliebe
Merkwürdigliebe
08:11 25.04.2017.

Povjesničar reče: "industrijalac Ozren Bačić je, zahvaljujući tome što mu je prva žena bila Njemica, čak i dobio neku odštetu za tu imovinu". Dakle, od vlasti NDH dobio odštetu zbog nekog razvedenog braka. To je negdje na tragu kao da se danas uči kako je nekom za Oluje izbjeglom hrvatskom Srbinu obnovljena ratom razorena kuća jer je nekoć davno bio u braku s hrvatskom Amerikankom. Možda povjesničar ima dobre namjere ali zar ne vidi apsurdnost ideje da bilo koja država, pa tako i tadašnja NDH, obeštećuje ljude zbog nečeg što je na razini Glorijinog članka, a ne zato što nastoji biti legalna i legitimna u granicama poremećenih, ratnih okolnosti.

VL
DU
Deleted user
14:11 10.05.2017.

Koliko je nasih hrvata skoncalo samo u vukovaru nakon pada. i sto ? nikome nista...a ovaj izvlaci tu neke pojedine prica i od toga radi senzacije. pljuc!

VL
NE
nemanatrag
07:33 25.04.2017.

Tko nas je uopće i primio u Europsku uniju...!?

VL
DU
Deleted user
14:09 10.05.2017.

tipicno za pravoslavce, poluistine koje stalno plasiraju a sve u cilju da ispadnu zrtve i usicare nesto ispod stola. nadam se da ce mu netko u saboru slijedeci puta znati vratti istom mjerom da konacno prestanu te ust...e biti ekspklizivno pravo izricaja za srbe ili zidove.

VL
PR
&primjedba
12:32 25.04.2017.

kad je sve u clanku ponovljeno bar dva puta, onda mora da je istina.

VL
Avatar debela koli
debela koli
07:49 25.04.2017.

Sve jasno kao dan. Bila je srpska kuća.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
08:36 25.04.2017.

A zašto je ta ploča na vrtiću?

VL
AB
abcdefghij
07:55 25.04.2017.

Strasno

VL
Avatar comandante
comandante
07:28 25.04.2017.

pravi humanitarci, domoljubi, naljepili ovu ploču na vrtić!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.