Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKUSTVA ONIH KOJI SU OTIŠLI

Što najviše smeta iseljenicima i zašto ne razmišljaju o povratku? 'Sve bi trebalo mijenjati od temelja'

31.10.2022.
u 13:27

Od 19. stoljeća i Kranjčevićeva "Iseljenika" povijest za nas nije bila učiteljica života. Monika Balija razgovarala je s desetero iseljenika u dobi od 24. do 39 godina, porijeklom iz različitih županija o namjeri njihova povratka iz Austrije. Većina ih se namjerava vratiti tek u mirovini, osobito ako se u Hrvatskoj ne promijene društveno-ekonomske okolnosti na bolje, a manjina razmišlja o mogućem povratku.

Ključne riječi

Komentara 43

ST
stefj
13:43 31.10.2022.

Standard je primarno, a onda stanje u društvu. Socijalni transferi tu igraju najmanju ulogu i rijetko koga će zadržati koda nas... Visokoobrazovani i stručni ne gledaju da li se negdje plaća vrtić, doktor, već gledaju prihode i mogućnosti napredovanja. A kod nas vlada povećava socijalne transfere i plaće u javnom sektoru. Da li to namjerno tjeraju sposobne i stručne van?

AD
admzaq
13:49 31.10.2022.

Živa istina, a onda kada još vidiš da se narod ni ne buni samo dobiješ potvrdu da nemaš što ni raditi u takvom društvu. Danas ujutro kada mi je nešto zasmetalo u Irskoj (a ni tu nije savršeno) samo sam otvorio hrvatske vijesti. To mi je bilo čisto dovoljno...

Avatar kmetovi.mračnih.sila
kmetovi.mračnih.sila
21:17 31.10.2022.

Neki žive u irskim podrumima da ih sunce ne bi ožarilo i omamilo. U Minhenu tri sobe, kuhinja i kupaona 550€ +80 € režije! Naravno, po osobi. Po dvoje u svakoj sobi...........Takvi se luksuzi ne napuštaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?