Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papina poruka

'Neka zašuti oružje i neka svugdje mržnju zamijeni ljubav'

papa
Reuters/PIXSELL
04.10.2013.
u 14:05

Papa poziva sve ljude dobre volje da poslušaju urlik boli onih koji plaču, koji pate i umiru zbog naasilja, terorizma i rata

Potrebno je štovati svako ljudsko biće, nikad više rata, svijetu je potrebno suglasje, kazao je papa Franjo tijekom mise u Assisiju gdje je došao u pohod svecu čije je ime preuzeo kao papa, jedini u povijesti s imenom Franjo.

Franjo Asiški je kao i papa Bergoglio htio siromašnu crkvu za siromašne. Na dan kad se obilježava Franjo Asiški, zaštitinik Italije, papa Franjo je htio posjetiti grad sveca koji se odrekao bogatstva i pomagao siromašnima.

„Nikad više rata“, ponovio je papa Franjo i naglasio kako je čovjek pozvan da čuva sve što je Bog stvorio, pa prema tome treba „zaštititi svako ljudsko biće, a to znači da trebaju okončati oružani sukobi koji okrvavljuju zemlju.

 - Neka zašuti oružje i neka svugdje mržnja bude zamjenjena ljubavlju, uvreda oprostom i nesuglasje u jedinstvo.Pravi mir je onaj koji zauzme svaku osobu i promijeni je u dubini srca, kaže Papa.

Papa poziva sve ljude dobre volje da poslušaju urlik boli onih koji plaču, koji pate i umiru zbog naasilja, terorizma i rata u Svetoj zemlji, koju je jako volio sv. Franjo, u Siriji, na Srednjem istoku i cijelome svijetu.

Pred bazilikom sv. Franje gdje je održao molitvu bilo je više ljudi nego prilikom bilo kojeg posjeta njegova prethodnika. Održao je misu na otvorenom bez obzira na loše vrijeme. Iz helikoptera koji ga je doveo iz Rima u Assisi sišao je držeći svoju putnu torbu.

Papa se najprije susreo s djecom invalidima, koje je grlio i ljubio. Isus je prisutan među nama, u mesu je ove djece, rekao je Franjo. Poslije mise papa Franjo je ručao u menzi Carittasa zajedno sa siromašnima.

>> Papa Franjo: Nezaposlenost i samoća najveće boli današnjice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije