Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnje oporbe

Neka USKOK i DORH provjere kako su prodane Ceste Sisak

'03.11.2011., Sisak - Oporbeni vijecnici u Zupanijskoj skupstini traze ukidanje odluke o pradaji udjela u Cestama Sisak.Marijana Petir  Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
03.11.2011.
u 17:10

Zašto je županica 2008. godine kupovala udjele od radnika uz tvrdnju da ih štiti od torbara, a zašto ih sada prodaje za Judine škude i nije ju briga za radnike – pita se Marijana Petir (HSS)

Mislimo da u postupku prodaje županijskog udjela u Cestama Sisak ima posla za USKOK i Državno odvjetništvo, pa ih pozivamo da provjere zašto se i kome prodaje nešto po višestruko nižoj cijeni od procijenjene – pozvali su jučer vijećnici oporbe u Županijskoj skupštini predvođeni Ivanom Šantekom (HDZ), Marijanom Petir (HSS) i Zdravkom Nikšićem (HSLS).

Otkud im milijuni?

– Zašto je županica 2008. godine kupovala udjele od radnika uz tvrdnju da ih štiti od torbara, a zašto ih sada prodaje za Judine škude i nije ju briga za radnike, zbog čega je izigrana odluka Županijske skupštine o prodaji udjela Elektrocentru Petek, kada su svi uvjeti za to bili ispunjeni, i kako je moguće da I.G.M. Turopolje, tvrtka bez prometa, dobije 20 milijuna kuna kredita za kupnju udjela? Mnogo je toga nedorečenog i sumnjivog i treba to ispitati – rekla je Marijana Petir.

Županijski su vijećnici zatražili sazivanje sjednice Skupštine u vezi s prodajom udjela u cestama Sisak, no iznenadila ih je odluka Županije.

– Sjednica je sazvana tek za 6. 12., dva dana nakon izbora, i nema rednog broja što otvara mogućnost opstrukcije. Znači li to da će poslije 4. 12. zakon drukčije vrijediti i hoće li i tada RH biti pravna država, kada se čekaju izbori za raspravu o ovom činu županice Marine Lovrić Merzel – upitao je HDZ-ov Ivan Šantek.

Županiji je sve po zakonu

Podsjetimo, u županiji i dalje tvrde da je prodaja obavljena po zakonu te da je udjel već prepisan na I.G.M Turopolje sukladno čl. 412. Zakona o trgovačkim društvima, a svaki daljnji spor može se voditi samo između Peteka i te tvrtke.

Komentara 33

HO
horacio
06:13 04.11.2011.

Pa koji je problem sa datumom održavanja sjednice 06.12. kada su Petir i Šantek sigurni u izbornu pobjedu:)

JA
jamanuša
17:48 03.11.2011.

opet dolazi \" šesto januarska diktatura narode spremi te se na odbranu sebe isvojih. ko bi reko da ima muteža tamo di je ona s 12 savjetnika možda je ovo njihovo dijelo što ijest.

HE
hellbani
20:19 03.11.2011.

hrpa lopova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije