Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.08.2015. u 12:00

Politički gledano i ljevica i desnica protiv su globalizacije, privatizacije itd. Razlika je samo u tome što je ljevica internacionalistička, a desnica nacionalistička.

Syriza nije ništa drugo nego skupina antagonista. Od književnosti, filma do farmacije znana je uloga antagonista, protivnika svega i svačega.

U biokemiji se antagonističkom definira molekula koja se veže za receptora, ali ga ne aktivira, već blokira. Syriza je koalicija radikalne ljevice, odnosno antikapitalističkih, antiliberalnih, antiglobalnih itd. pokreta. Tsipras je zbog vlasti ušao u koaliciju i s desničarskom strankom ANEL.

Politički gledano i ljevica i desnica protiv su globalizacije, privatizacije itd. Razlika je samo u tome što je ljevica internacionalistička, a desnica nacionalistička.

Osnovno je da stranke ili koalicije koje su „protiv" ne mogu vladati. To je i poruka hrvatskim strankama koje se pripremaju ući u razne skupine da bi pobijedile na izborima, ali onda ne mogu vladati, jer se svaka frakcija ponaša kao antagonistička molekula. 

 

>> Lijevo krilo izašlo iz Syrize, izvjesni su novi izbori 

>> Kako su Angela Merkel i partneri ukrotili grčkog premijera

Ključne riječi

Komentara 16

NA
navijeke
12:43 22.08.2015.

Neka ovaj napis bode pouka svim kolumnistima i novinarima kako se NE odrađuje posao. Samo čitanje ovih ni s čim povezanih nakupina slova može biti pogubno za čitateljev IQ.

ST
stomugromova
12:47 22.08.2015.

Šjor Silvije,svašta ste vi tu nadrobili.Citat: "Politički gledano i ljevica i desnica protiv su globalizacije, privatizacije itd. Razlika je samo u tome što je ljevica internacionalistička, a desnica nacionalistička." !! Svašta !! Izgleda da su za privatizaciju i globalizaciju centristii i ostali !! To što navedeni novinar nije spomenuo,ljevica u EU je doživjela kolaps i ne samo da je izdala socijalnu državu i njene tekovine,nego je postala je oružje neoliberalnog korporativnog fašizma. Prošlo je vrijeme bukvalnih shvaćanja i klasičnih podjela između ljevice i desnice. A ove likove iz Syrize,Varoufakisa i Tsiprasa,financirao je Soroš i slični krugovi bliski židovskim bankarima.Bogataši u vilama sa bazenima koji glume revolucionare iz krajnje ljevice.Ma dajte molim vas.Ili kako je jednom David Rockfeller rekao:" Nije važno tko je na vlasti dok mi kontroliramo novac. **P.S. Financirat ćemo i demokrate i republikance pa smo sigurno da će uvijek biti naši na vlasti.

NA
Nadalinaaa
14:11 22.08.2015.

Hvala gosp. Tomaševiću što nas podučavate kako biti krotka ovca u globalističkom logoru. Nema te stranke niti nacionalnog lidera koji može preživjeti totalitarnu diktaturu nadnacionalnih institucija, ako samo pokuša raditi u interesu svog naroda. Pa zašto ne kažete da korporativnii fašizam, koji sada vlada svijetom, ne trpi neposluh? Bivši američki general Wesley Clark puno je otvoreniji po tom pitanju. On jasno i glasno kaže da sve te remetilačke faktore treba zatvoriti u koncentracijske logore: Klark kaže ovako: " Ako su ti ljudi radikalizirani i ako ne podupiru politiku SAD-a, tada su oni nelojalni našoj državi, oni imaju pravo na svoje principe, to je sasvim u redu, no naše je pravo i obligacija da ih segregiramo iz društva". Nešto poput nacističkih i komunističkih diktatora koji su punili logore i jame tijelima svojih neistomišljenika. Tko nije za privatizaciju i globalizaciju, s njim u logor, ili u jamu. Već viđeno, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije