Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREJ PLENKOVIĆ:

'Neka Milanović sam tumači svoje razloge, mi smo kod njega na inauguraciju došli'

20.07.2020.
u 11:57

Plenković je komentirao summit u Bruxellesu gdje se čelnici EU dogovaraju o raspodjeli novca za oporavak od koronakrize. Nikad više novca nije bilo na stolu, očekujemo najmanje 20 milijardi eura za Hrvatsku, rekao je.

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu o tijeku pregovora o novome europskom proračunu i planu oporavka, a zbog čega su čelnici država Europske unije već četiri dana na pregovorima u Bruxellesu.

– Najbitnije je da se nakon pregovora i brojnih kompromisa krećemo prema dogovoru. To je jako dobro. Dogovor podrazumijeva određene kompromise. Važno je da pošaljemo poruku građanima, poruku gospodarstvima koja čekaju signale u ovakvom specifičnom trenutku i poruku financijskim tržištima. Okolnosti su takve da nikada više novca nije bilo na stolu. Mi kao državnici moramo pokazati izniman stupanj zrelosti i odgovornosti. Kriza je ne samo zdravstvena nego i gospodarska. Odobrena sredstva trebaju biti velika. Trebamo izbjeći sukobe i odraz nepovjerenja koji postoji. Najviše je predodređen onim tko najviše uplaćuje u EU proračun – komentirao je summit u Bruxellesu premijer Plenković i dodao:

– Mi ćemo danas popodne vidjeti najnoviji prijedlog pregovaračke kutije, onda ćemo točno moći izračunati koliko sredstava ide nama. Cilj koji sam postavio jest da ta sredstva budu na razini od 20 milijardi eura i više. Želja je da u idućih sedam godina na raspolaganju Hrvatska ima 20 milijardi eura za ekonomski oporavak, gospodarstvo, očuvanje radnih mjesta...

 

S obzirom na to da je tek došao iz Bruxellesa, a navečer ponovno leti u Belgiju, novinare je zanimalo je li umoran.

– Ne mogu biti umoran, ovo je izrazito važno, nemam ja važnijeg posla od ovoga – kazao je Plenković.

Upitan je i za komentar informacije iz Ureda predsjednika da Zoran Milanović neće doći na konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora.

– Hrvatski sabor će se konstituirati, vrlo je neuobičajeno zašto on ne želi doći, to morate pitati njega kad je bila njegova inauguracija, mi smo dobili poziv, odazvali smo se. Zašto on to ne želi, meni to nije jasno. Nije ovo razlog zbog kojeg bismo išli u nekakvo medijsko prepucavanje. Neka on sam tumači svoje razloge – kazao je Plenković.

Nije želio otkriti točna imena ministara, rekao je da će o tome govoriti popodne.

Ključne riječi

Komentara 55

DM
drazen.muhvic
12:11 20.07.2020.

Nema što Zoki obrazlagati. Pa jeste vi normalni? Početak sjednice u 10 ujutro??? Svašta. To je za njega prerano... Taman najljepše sanja u to vrijeme...

AN
antiekstremist
12:14 20.07.2020.

Umoran je Plenki od Zokijevih gluposti. Uostalom on je manje više beznačajan u cijeloj priči.

ZE
zelenopolje
12:10 20.07.2020.

Postovani gosp. Plenkovic.! Jedna lasta ne cini proljece. Nastavite vi tako i dalje svi drugi nemaju sanse. Cestitamo vam na uspjehu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije