Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUGA VIGILARE:

'Neka Jovanović, Filipović i Mila Jelavić odmah podnesu ostavke!'

vinko filipović,željko jovanović
Grgur Žučko/PIXSELL
22.05.2013.
u 13:19

"Neka odmah podnesu ostavke kao čin satisfakcije za sva vrijeđanja i ignoriranja prava roditelja!"

Udruga Vigilare i Centar za obnovu kulture danas su u zajedničkoj pisanoj izjavi pozdravili odluku Ustavnog suda o ukidanju kurikuluma zdravstvenog odgoja u hrvatskim školama, nazivajući današnji dan "velikim danom za demokraciju u Hrvatskoj". Ministra znanosti obrazovanja i sporta Željka Jovanovića i druge dužnosnike uključene u program pozvali su, kao što je već danas učinila udruga GROZD, da podnesu ostavke.

"Od početka se tvrdilo da je kurikulum uveden na nedemokratski način i da se nisu poštovala ustavna prava roditelja na odlučivanje o odgoju njihove vlastite djece", poručuju iz udruga.

"Vigilare i Centar za obnovu kulture posebno su sretni što su u procesu senzibiliziranja hrvatske javnosti o opasnosti četvrtog, tzv. spolnog modula sudjelovali na način da su, među ostalim, u Hrvatsku doveli dr. Judith Reisman koja je jasno razotkrila štetnosti tog modula", navodi se u izjavi.

"S obzirom na činjenicu da je Ustavni sud svojom odlukom potvrdio ono na što su naše i druge udruge ukazivale već od samog početka uvođenja kurikuluma, iz moralnih i profesionalnih razloga zahtijevamo da ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić odmah podnesu ostavke kao čin satisfakcije za sva vrijeđanja i ignoriranja prava roditelja, udruga i svih koji nisu podržavali navedeni program, kao i to da odgovaraju za štetu koja je u nekim školama već nanesena djeci nezakonitim i neustavnim provođenjem ukinutog Kurikuluma zdravstvenog odgoja", zaključuje se u izjavi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije