Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Neka se istraže poslovi tvrtke Ivana Vrdoljaka i 150 milijuna kuna stečenih za njegova mandata

Na pitanje novinarke je li moguće preslagivanje Vlade s obzirom na događaje vezane uz Tomislava Karamarka, odgovorio je: "Ne bih o tome pričao, Vlada je stabilna u smjeru kojim je krenula i učinit će sve da ga na kraju i završi."
26. svibnja 2016. u 16:27 33 komentara 3032 prikaza
željko fiolić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Saborski zastupnik HDZ-a Željko Fiolić danas je u središnjici stranke održao konferenciju za novinare u povodu objave dokumenata za koje tvrdi da su kompromitirajući da bivšeg ministra gospdarstva Ivana Vrdoljaka, aktualnog predsjednika stranke HNS – Liberalni demokrati.

– Pojavila se informacija da dok je bio ministar gospodarstva i imao ingerenciju postavljanja kadrova u poduzeća koja su pod ingerencijom ministarstva gospodarstva, među kojima je i HEP. Tvrtka njegove supruge ATO inženjering koja je počela poslovati 2011. s HEP-om. Profit se povećao sa 1 mlijun kuna na preko 150 milijuna kuna u četiri godine. Time bi se trebalo baviti Državno odvjetništvo i drugi istražni organi – rekao je Fiolić. Na pitanje otkud mu dokumenti, rekao je da ih ima u posjedu no nije otkrio porijeklo.

– Ne bih o tome kako sam ih dobio. To su javno dostupni dokumenti.

Na pitanje hoće li podnijeti prijavu, rekao je "neka sada reagira Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa", ali i da neće predati dokumente.

– Neću predati dokumente, to su javno dostupni dokumenti i netko može raditi svoj posao, ako je počinjeno kazneno djelo neka se to istraži – rekao je.

Na pitanje novinarke je li moguće preslagivanje Vlade s obzirom na događaje vezane uz Tomislava Karamarka, odgovorio je:

– Ne bih o tome pričao, Vlada je stabilna u smjeru kojim je krenula i učinit će sve da ga na kraju i završi.

Pitalo ga se i hoće li HDZ ostati u Vladi s obzirom na ultimatum Bože Petrova.

– Tvrdim da ultimatum ne postoji nego je to obični spin i izmišljotina, na kraju zbog čega vam to Božo Petrov nije potvrdio – rekao je Fiolić. Novinari su ga potom suočili s izjavom mostovke Ruže Vukovac koja je jučer javno izjavila da Most neće glasati za povjerenje Tomislavu Karamarku u Saboru.

– Temeljem čega je ona to rekla? Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa još nije donijelo svoj stav, kad se to dogodi onda ćemo o tome moći govoriti. Sve drugo je neumjesno –rekao je. Imate li problem s Mostom, ptiali su ga novinari.

– Uopće nemamo problem s Mostom. Vlada drži svoj kurs i tako će se i nastaviti – rekao je Fiolić. 

>> 'Karamarko je politički umro, ali nitko mu se u stranci to nije usudio reći'

Potres koji je pogodio Zagreb uzrokovao veliku štetu u Đorđićevoj ulici
10 PITANJA O POTRESIMA
Što znači kad je dva dana mirno, a onda cijelu noć tutnje mali potresi?
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
  • enigma898:

    U USKOK-u imaju jednu posebnu ladicu u kojoj su zaglavljeni svi predmeti vezani za SDP-HNS-KPJ, ljudi su navodno zvali i vatrogasce, ali ladica i dalje zaglavljena, nisu oni krivi.

  • berogrga:

    Zašto se tako mediji ne bave ugovorima supruge bivšeg šefa kabineta premijera koja je dobila posao od državnog Plinacroa, a uz to gospođa Saucha je bila i Milanovićeva odvjetnica. Zašto se ne bavite ugovorma Vrdoljakove supruge s HEP-om, poslovi vrijedni ... prikaži još! 150 milijuna kuna. Zašto se ne bavite tvrtkom cemp i pismohranom kojima je Krešo Milanović sredio milijunske poslove s državom. E kada se istraživači novinari upute na otkrivanje ovih, samo nekih skrivenih predjela bespuća kukuriku vlade to će biti otkrića.

  • bojuki1:

    Hoće li partijski mediji dublje ovaj kriminal Vrdoljakov secirati? Što je s kriminalnim Kotromanovićevim mig-ovima, Jakovininim pogodovanjima poljoprivrednim poticajima? Što je s Krešom Milanovićem i njegovim lobranjima za tvrtke koje posluju s državom? Gdje ste mediji, zašto ne radite svoj posao?