Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nije zaživio među građanima'

Vladimir Šeks želi promjenu datuma Dana neovisnosti

Foto: HRT
1/2
08.10.2016.
u 12:43

Šeks predlaže da građani glasaju za prikladniji datum te da se potom raspiše referendum

Vladimir Šeks u razgovoru za  HRT kazao je da se zalaže za promienu datuma obilježavanja Dana neovisnosti.

Naime, Šeks tvrdi da 8. listopada nije zaživio među građanima Hrvatske pa predlaže da se provede istraživanje među građanima o tome koji je datum prikladniji.

Nakon toga, Šeks predlaže raspisivanje referenduma na kojem bi se kao dan državnosti, suverenosti i nezavisnosti proglasio 30. svibnja. Na taj dan konstituiran je prvi hrvatski višestranački demokratski Sabor.

- Donosio je sve državotvorne odluke, od Božićnog ustava, koje su trasirale put u hrvatsku samostalnost i neovisnost - kazao je Šeks.

>> HDZ-ovci se žalili na Most, ali i podržali Plenkovićev dogovor

Komentara 32

TO
Torcidas
13:28 08.10.2016.

Na srpskom portalu ni riječi o razaranju Banskih dvora fašističkih srpskih snaga, ni riječi o današnjem državnom blagdanu!!

BA
bakulušić
13:00 08.10.2016.

Pustili su Škrabala da škraba i zato danas 90 % Hrvata ne zna kada je koji državni blagdan. I nitko do danas nije pokazao volju i želju da nešto promijeni. Svi oni vole kad je narod zbunjen.

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
12:56 08.10.2016.

30. svibanj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije