Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mandelina ostavština
Povratak na članak

Nejednakost i nezaposlenost su najveći problemi J. Afrike

Nezaposlenost se drži visoko iznad 20 posto ili čak 30 posto kada se u statistiku uključe i oni koji su odustali od traženja posla. Dok je smanjena rasna nejednakost, distribucija prihoda između bogatih i siromašnih u Južnoj Africi je među najgorima u svijetu i pokazuje veliku nejednakost stanovništva.

Komentari 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:22 06.12.2013.

Hm, ovaj članak bi se mogao i drugačije isčitati. Jest da je stvorena i crna elita koja danas ima novac, ali ti ljudi izrabljuju crnce više nego bijelci. To više nisu crnci iz South Africe, nego crnci iz Mozambika i i drugih okolnih zemalja koji dolaze tražiti kruha u Mandelinoj zemlji, poput Meksikanaca u Americi. Ali moram reči da u firmi jednog mog prijatelja, crni radnici imaju plaču oko 5000 randa mjesečno, što je oko 3000-3500 kuna, dakle plača slična plači naših radnika, a cijena života je možda malo skuplja nego kod nas. Mora se reči i to da su crnci tamo dosta velike lijenčine i avanturisti i bez strogoče nema šanse da ih kontroliraš. I tako to i danas nakon apartheida ide.

VL
TO
torrente
12:41 06.12.2013.

samo da ga kažem da su vam članci kriminalno kratki i površni i nepotpuni a ovaj novi izgled vam je totalno amaterski .umjesto što više jednostavnosti i lakoga pregleda kod vas se ne zna ništa.vodeći dnevni list a izmišljate topluu vodu.nema ni potrebe za tolikim kategorijama ,pogotovo ako se na nekim ne objavi ni dva članka na dan.toliko je informacija i vijesti dostupno danas a vi ,kao i ostali portali ,to ne znate iskoristiti .većinom neke općenite vijesti ,ustvari više priopćenja političara i sl.,bez nekih dubljih analiza .toliko se ozbiljnih stvari događa u svijetu a vi ,kao i ostali,većinom o nekih glumcima i sl. površnim glupostima .zato i propadaju sve novine jer pišu gluposti i narod to ne želi,bar ne oni koji kupuju novine.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.