Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HZZO

Nedoumice zbog ugovora za dodatno osiguranje

12.01.2009.
u 15:33

Nedoumicu je među osiguranicima izazvalo to što je HZZO ponude za sklapanje ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju poslao i srednjoškolcima, odnosno studentima.

Plaćanje participacije
– Ako ne sklope ugovor, neće dobiti karticu dopunskog osiguranja pa ne znamo kako će onda u ordinaciji dokazati da su, unatoč tome što su punoljetni, redoviti učenici ili studenti te da su oslobođeni plaćanja participacije – pitali su se osiguranici ne znajući kamo potvrdu kojom bi to dokazali treba odnijeti.

Voditelj Područnog ureda HZZO-a u Krapini Željko Belec objasnio je da nikakvu potvrdu nije potrebno nikamo nositi.

– Poslali smo više od 50.000 ponuda osobama koje dosad nisu bile oslobođene plaćanja participacije niti su imale ugovor o dodatnom zdravstvenom osiguranju, a koje su starije od 18 godina. Redoviti učenici i studenti koji su dobili takve ponude ne trebaju ništa, a da su oslobođeni od plaćanja participacije liječniku će dokazivati zdravstvenom iskaznicom – objasnio je Željko Belec.

Davatelji krvi
Kad je riječ o dobrovoljnim davateljima krvi koji su, temeljem određenog broja darivanja oslobođeni od participacije, oni trebaju potvrdu o darivanju krvi odnijeti u HZZO, gdje će dobiti iskaznicu dodatnog zdravstvenog osiguranja, no to osiguranje za njih plaća država.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije