Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KoHOM se buni na novi prijedlog zakona
Povratak na članak

Nedostaje 300 obiteljskih liječnika, a 33 posto ih je starije od 60 godina

Čak 650 liječnika (33%) starije je od 60 godina pa je realno da za pet godina još pola milijuna ljudi ostane bez izabranog liječnika

Komentari 4

PV
prcko.vita
09:56 07.03.2022.

Sasvim slučajno imamo priliku pozvati, pa čak sjesti u autobuse i otići po ljude, Ukrajinci su ostali bez svojih domova, a mi im možemo pružiti novu domovinu, među njima ima i liječnika. Što Hrvatska čini po tom pitanju? Ništa. Čekamo ak koji zaluta ovamo. A Vlada RH čini sve napore da i ovo malo Hrvata potjera iz Hrvatske. Umjesto da je cijena litre benzina u Hrvatskoj 5 kuna, dakle, naspram naših plaća, oni se trude da cijena uskoro bude 15 kn, a ne 5 kn.

VL
ZB
Zlatan.balkanac
12:35 07.03.2022.

Moja kuma ima školu i išla na razgovor za posao za doktoricu opče prakse. Ali odlučila se ipak za privatni sektor van struke. Jel plača joj veča za 3500 kuna...

VL
JU
juma
11:01 07.03.2022.

Kada ste prije 20 i nešto godina liječnicima davali mizerne plaće, umjesto stažiranja nudili im besplatno volontiranje i otežavali put do specijalizacije, tada je sve bilo ok. Odgovorna država planira barem 10 godina unaprijed i ne čeka da se dovede u bezizglednu situaciju kratkoročnim i kratkovidnim odlukama. Sada kušajte juhu koju ste zakuhali.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.