Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani o tragediji u zaprešiću

'Trebamo spriječiti da se u budućnosti nešto takvo ponovno dogodi'

Kolaž
Foto: VL
14.08.2018.
u 20:31

Pitali smo Zagrepčane što misle o ovoj nevjerojatnoj tragediji i što bi sve trebalo promijeniti da se u budućnosti slične stvari izbjegnu.

Nakon što je Matteo Ružić preminuo zbog nedostupnosti tima s liječnikom u Zaprešiću koji je bio na drugoj intervenciji na kojoj su spašavali mladu djevojku u alkoholiziranom stanju koja je bila bez svijesti, reakcije javnosti se i dalje ne stišavaju. Pitali smo Zagrepčane što misle o ovoj nevjerojatnoj tragediji i što bi sve trebalo promijeniti da se u budućnosti slične stvari izbjegnu. 


 

- Smatram da je nedopustivo da ekipu intervencije i Hitne pomoći predstavljaju samo medicinska sestra i vozač jer bi tu svakako trebao biti liječnik. U ovom društvu treba pronaći novca da se spriječi da se u budućnosti nešto takvo ponovno dogodi, istaknuo je jedan zabrinuti Zagrepčanin. 

- Hitna pomoć nije Hitna pomoć ako nema liječnika. Medicinsko osoblje nije jednostavno osposobljeno za to, slaže se drugi. 

- U 21. stoljeću da se traži pomoć u mjestu kraj Zagreba, da nemaju liječnika obiteljske prakse, to mi je neshvatljivo. Katastrofa živa, nemam riječi, samo je jedan od komentara.

U nastavku pogledajte što sve građani Zagreba kažu o nevjerojatnoj tragediji u Zaprešiću:

 

 

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar pendreck
pendreck
20:59 14.08.2018.

U Njemackoj istro nisu lijecnici u svakoj hitnoj. Ovisi osoba koja nazove i kaze o cemu se radi pa onda odrede da li treba "Notarzt" (dakle lijecnik) ili ne. Toliko o tom sustavu gdje svatko placa najmanje oko 5.000 Kuna mjesecno...(podjeljeno na poslodavca i djelatnika)

OV
Ovozemaljski
20:52 14.08.2018.

Ukinuti zdravstveno osiguranje, ukinuti mirovinski sustav, narodu vratit koliko su uplatili u životu i neka si ljudi sami brinu o zdravlju i mirovini, neka plate šta treba, ali plaća neka im se isplačuje u sadašnjem brutto iznosu. To bi bilo zdravije riješenje!

Avatar YJKAH
YJKAH
08:15 15.08.2018.

Nisam glasač HDZ-a no moram primijetiti da je šugavim šugokomunjarama za sve kriva vlast, osim ako nije njihova šugokomunjarska opcija na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije