Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Trebamo spriječiti da se u budućnosti nešto takvo ponovno dogodi'

Pitali smo Zagrepčane što misle o ovoj nevjerojatnoj tragediji i što bi sve trebalo promijeniti da se u budućnosti slične stvari izbjegnu.
14. kolovoza 2018. u 20:31 28 komentara 2079 prikaza
Kolaž
Foto: VL

Nakon što je Matteo Ružić preminuo zbog nedostupnosti tima s liječnikom u Zaprešiću koji je bio na drugoj intervenciji na kojoj su spašavali mladu djevojku u alkoholiziranom stanju koja je bila bez svijesti, reakcije javnosti se i dalje ne stišavaju. Pitali smo Zagrepčane što misle o ovoj nevjerojatnoj tragediji i što bi sve trebalo promijeniti da se u budućnosti slične stvari izbjegnu. 

Ministar Kujundžić 'Ako igdje prepoznam da sam odgovoran, dat ću ostavku. Trenutačno ne prepoznajem'
 

- Smatram da je nedopustivo da ekipu intervencije i Hitne pomoći predstavljaju samo medicinska sestra i vozač jer bi tu svakako trebao biti liječnik. U ovom društvu treba pronaći novca da se spriječi da se u budućnosti nešto takvo ponovno dogodi, istaknuo je jedan zabrinuti Zagrepčanin. 

- Hitna pomoć nije Hitna pomoć ako nema liječnika. Medicinsko osoblje nije jednostavno osposobljeno za to, slaže se drugi. 

Nepoznati aktivisti jajima zasuli ulaz u Ministarstvo zdravstva Slobodna Hrvatska Zbog smrti Mattea Ružića jajima gađali zgradu Ministarstva zdravstva

- U 21. stoljeću da se traži pomoć u mjestu kraj Zagreba, da nemaju liječnika obiteljske prakse, to mi je neshvatljivo. Katastrofa živa, nemam riječi, samo je jedan od komentara.

U nastavku pogledajte što sve građani Zagreba kažu o nevjerojatnoj tragediji u Zaprešiću:

 

 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar pendreck
  pendreck:

  U Njemackoj istro nisu lijecnici u svakoj hitnoj. Ovisi osoba koja nazove i kaze o cemu se radi pa onda odrede da li treba "Notarzt" (dakle lijecnik) ili ne. Toliko o tom sustavu gdje svatko placa najmanje oko 5.000 Kuna ... prikaži još! mjesecno...(podjeljeno na poslodavca i djelatnika)

 • Ovozemaljski:

  Ukinuti zdravstveno osiguranje, ukinuti mirovinski sustav, narodu vratit koliko su uplatili u životu i neka si ljudi sami brinu o zdravlju i mirovini, neka plate šta treba, ali plaća neka im se isplačuje u sadašnjem brutto iznosu. To bi bilo ... prikaži još! zdravije riješenje!

 • Marko1337:

  Samo maloumni mogu misliti da možemo spriječiti takve bolesti i iznenafne napad te bdjeti nad svakim slučajem. Samo strvinari mogu nalazati svoju hranu u ovakvim nevoljama ljudi.