Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TOGA IMA Silvano Šuran 18 godina se s Rovinjom spori oko oduzeta zemljišta

Neću eure, hoću zemlju

otv-01-txt.jpg
import
08.10.2006.
u 15:32

- Već 18 godina sporim se s Rovinjom zbog oduzetog mi zemljišta - požalio nam se slikar Silvano Šuran.

Po očevini cesta
Prije 18 godina preko njegove očevine prošla je nova prometnica prema turističkom naselju Villas Rubin, danas Aleja 30. svibnja, kada mu je oduzeto 156 četvornih metara zemljišta, a 200 “kvadrata” je otišlo u zeleni pojas.

- Prvu molbu za zamjenu zemljišta napisao sam još 1988. U općini su mi tada rekli da neće biti problema. Čak su mi odredili i parcelu na Valbruni pod brojem 7782/1. Ponadao sam se da ću dobiti zemljište na kojem ću sagraditi kuću i atelje, ali mi nisu ni odgovorili, iako sam mnogo puta proteklih godina odlazio u Poglavarstvo. Rečeno mi je da Grad nema zemljišta za zamjenu, aja novac neću, te moj problem treba riješiti Županijski ured za imovinsko-pravne poslove - kaže Šuran.

Indijancu to ne rade
- Kao slikar sam 20 godina proveo u Africi i Južnoj Americi, gdje više ni Indijancima ne oduzimaju zemlju, a meni su je uzeli kod kuće. Toliko sam se razočarao da sam napustio Rovinj i preselio se u Bale, gdje sa sinom živim u ruševnoj kućici koju nemam čime obnoviti jer često nemam novca ni za hranu - požalio nam se stari slikar.


Ivan Begić: Tražio previše

- Po starom zakonu iz 80-ih godina, Šuranu se tada mogla u zamjenu dati druga parcela ako nije imao riješeno stambeno pitanje. No, za oduzetih 156 četvornih metara, nije mogao dobiti 400, koliko je tražio. Poglavarstvo je spremno po procjeni sudskog vještaka platiti 851 kune. I drugima je plaćeno 600 do 800 kuna po kvadratu, ali on ustrajava na zamjeni parcele - kaže Ivan Begić, pročelnik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije