Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peticija za spas

Nećemo dopustiti da se Kvarner pretvori u baru!

ina
Goran Kovačić/Večernji list
05.03.2010.
u 16:49

Stanovnici Kraljevice, Bakra i Kostrene zajedno spašavaju ekosustav zaljeva – počelo potpisivanje peticije kojom od Ministarstva zaštite okoliša traže odbacivanje procjene utjecaja na okoliš gradnju koking-kompleksa.

Na prijedlog udruge “Eko Kvarner”, s kojim su se usuglasila i općinska vijeća gradova, jučer se u Kostreni, Bakru i Kraljevici počela potpisivati peticija kojom će građani od Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva tražiti odbacivanje procjene utjecaja na okoliš za gradnju koking-kompleksa u Rafineriji nafte Rijeka.

– Ni udruga ni građani nisu protiv rekonstrukcije rafinerije, no želimo da se ona obavi na ekološki prihvatljiv način. Iako postoje tri moguća rješenja za pogone, investitor je, misleći samo na profit, odabrao ono najjeftinije – ističe voditelj “Eko Kvarnera” Vjeran Piršić, koji smatra da bi za Bakrane najpogodnija bila IGCC metoda uplinjavanja. U predstavci se traži i uspostavljanje novoga monitoringa onečišćenja zraka te izrada nezavisne, strateške procjene utjecaja na okoliš svih postojećih i planiranih industrijskih pogona na Kvarneru.

– Ne budemo li brzo djelovali, zaljev, u čijem je podzemlju nakupina ulja i otpadnih voda pa dolazi do povremenih erupcija, pretvorit će se uskoro u mrtvu baru – rekao je Slavko Cvjetković iz udruge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije