Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči lokalnih izbora neki gradonačelnici zabranjuju nastup popularnih pjevača iz 'protivničkih tabora'

Neće Thompson, neće ni Let 3!

13.04.2009.
u 22:39

Još na prošlim izborima hrvatske političke stranke jako su se trudile pridobiti znamenite hrvatske estradnjake, čak preoteti ih konkurentima ne bi li poznati pjevači dodali koji glas njihovoj političkoj opciji.

Ostali čelnici dvoje samo o koncertu Lepe Brene

Sjećamo se trke za pridobivnje Thompsona, Škore, Giuliana, Cetinskog, Badrićeve, Severine, Prljavog kazališta, Grdovića, Banfićeve, Jurčevićeve, Parnog valjka, Gibonnija, Houdeka, Miše i Majki. Uoči ovogodišnjih lokalnih izbora čini se da je “fora” u zabranama i blokiranju pjevača “političkih protivnika”.

Nepoželjni pjevači
Neki hrvatski načelnici i gradonačelnici odlučili su se inatiti i zabranjivati predizborne nastupe pjevača. Većina čelnih ljudi gradova s kojima je Večernjak kontaktirao ipak izražava dovoljnu tolerantnost prema nastupima “nepoželjnih” i protivničkih pjevača, no neki su se odlučlili i dalje netolerantno inatiti, poput gradonačelnika Pule Borisa Miletića (IDS) i načelnika općine Tisno Jose Stegića (HDZ).

Nenadano je zabranjen koncert riječkog banda koji se u organizaciji nezavisnog kandidata za načelnika općine Tisno Pave Malizije Doka trebao održati 15. svibnja na Rudini dr. Franje Tuđmana u Tisnom na otoku Murteru.

“Razmatrajući zahtjev, Poglavarstvo ocjenjuje neprimjerenim za naše prilike održavanje koncerta naznačene grupe koja se dosad na različite načine izjasnila svojim antikršćanskim stavovima”, piše u njegovoj odluci.

Thompsonu su prošlog tjedna ponovno zabranili koncert u Areni
Foto: MARKO LUKUNIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije