Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Neće nam i ne može "nova ekipa" sama donijeti preokret

U globaliziranom svijetu nemamo prostora za vlastita pravila igre. Ona su zadana, smatrali ih nazadnima, bešćutnima, neoliberalnima

Komentari 10

ST
stefj
16:18 15.08.2014.

E da, treba prestati filozofirati i početi raditi. A to znači ne kupovati glasove, već učiniti sve da se spasi ovo malo gospodarstva koje je ostalo, da se smanji trošak države, da se pojednostvni i pojeftini poslovanje, itd... Ako slijedeća vlada nastavi kao i ova, bankrot je neizbježan, mada, možda se desi i prije nego dođe nova vlast. Bez žestokih rezova u državnom i javnom sektoru i bez poreznog rasterećenja nema ništa, situacija će biti sve gora i gora... Danas je situacija takva da jedan djelatnik u privatnom sektora daje državi još najmanje jednom koliko zaradi, a kako su plaće u privatnom sektoru niže, potrebno je i više radnika da prehrani jednog uhljeba. Četvrtina svega što se proda ide državi, a netko onda kritizira Mamića i njegov postotak... Tako ne može u beskonačnost, ali ovaj status quo se može održavati još koju godinu uz katastrofalne posljedice za privredu i građane...

VL
Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
16:35 15.08.2014.

koje lupetacione (glupetanje) od samog naslova. otkad su to ekonomisti stvorili nešto iz totalnog lupetanja? ako inženjeri nisu osmislili i napravili...nema produkta koji se može prodati. ovaj gospodin je odavno trebao biti izopčen iz ekonomije, jer njegova čuvena "u Hrvatskoj se ništa ne isplati raditi"...vrijedi do danas. pa tako...nitko ništa ne radi i samo filozofira neke mantre koje sa sadašnjošću, geo pozicijom i ukupnim okružjem nema blage veze.ako inovatori ne osmisle napredne proizvode koji vrijede i proizvode se u velikim serijama....možete skupiti sve ekonomiste svijeta i oni ovu nakaradu ("to se tak tu radi godinama") ne mogu ispraviti. od čega mislite stvoriti novac? od naprdivamnja?

VL
IC
ICCO
18:47 15.08.2014.

Može Borislave, može. Ako izuzmemo Mršića i Ostojića kao doktore, koji od postojećih ministara imaju nekakav profesionalni uspjeh u svom radu prije??? Ne svijeća, nego ni reflektor ne bi pomogao da ga nađeš.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:31 16.08.2014.

Kao kavi rasipni sinovi, sve smo propili i rasturili u 20 godina. Nije ni cudo kad su nam zemljom upravljali udbasi koji su glumili i crne i crvene. Sve vas treba suditi za izdaju.

VL
Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:25 16.08.2014.

Samo jedan pogled na ovu sliku, I sve nam je jasno tko void ovu drzavu.

VL
Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
11:57 16.08.2014.

Škegro, vi dajete savjete svima, a svoje fondove i firme ste sa svojim velikim "znanjem" odveli u propast. Kada ćete prestati soliti pamet svima sa svojim neznanjem. Ako ovom narodu trebaju takvi kao što ste vi da uvide svekoliko neznanje koje nas okružuje, onda je samo pitanje dana kada ćemo bankrotirati. Vi ćete biti od najveće koristi ovoj državi kad prestanete pisati i raditi.

VL
DU
Deleted user
01:12 16.08.2014.

Opet Borislav mlati praznu slamu. Tzv. kolumne iste kao da ih "pasta". I klanjanje globalizmu i grabežljivom multinacionalnom kapitalizmu. Dosadno više...

VL
KK
konj.kiki
11:27 16.08.2014.

Ova vlada je šrot, ali niti Škegro nije ništa bolji. Tko toj budali još poklanja prostor u medijima.

VL
JO
jozomali
22:20 16.08.2014.

ovi sad nas ne mogu spasiti...to je jasno....oni što su nas ranije vodili....još gora stvar....koga namjestiti da nas vodi dalje?

VL
MN
mnemnosine
20:21 15.08.2014.

Bit ce sada preokreta u citavoj Europi. Evo sta pisu strani mediji. '' Alarm za uzbunu: na jesen bi se EU mogla raspasti'' Dok su propadale zemlje tzv PIIGS -a, za Merkel je sve bilo u redu, i projekt Europskee unije sa svojim politikama štednje morao se nastaviti i dalje pod svaku cijenu. Ali sada kada je to dotaklo i Njemačku, sve se naglo mijenja I u drugom tromjesečju BDP im pada za 0,2%, a njemački analitičari su već počeli optuzivati pogrešnu strukturu eurozone. Njemačka ne želi ni da cuje da će završiti u recesiji, pod kaznenom politikom izrečenom od strane Bruxellesa ( koju je Berlin do nedavno toliko volio ...), i sada se pali crveni alarm u Europskoj uniji: ako bi i u trećem tromjesečju teutonske cifre bile negativne ili ispod očekivanja, Europska unija bi se doista mogla raspasti''.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.