Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razorna oluja

Neće ga jesti kao Bandić: Gradonačelnik na snijeg 'kao laser'

Snježna oluja
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/6
03.01.2014.
u 07:21

Snježna oluja Hercules na sjeveroistoku SAD-a gotovo paralizirala velike gradove, otkazane su tisuće letova i odgođen početak nastave u školama; gradonačelnik New Yorka kaže da su njegove služe potpuno posvećene normaliziranju prometne situacije

Hercules je iskazao svoju prirodnu surovost u četvrtak na sjeveroistoku SAD-a. Jaka snježna oluja, kakvih srećom u našoj zemlji ove zime još nije bilo, velike gradove Boston i New York gotovo je izbacila iz kolotečine - oko Bostona je pao 21 centimetar snijega, u dijelovima države Massachusetts i do 45 cm, u New Yorku 20-ak, a u istoimenoj državi 40-ak centimetara.

Boston Herald piše da je loše vrijeme produljilo božićne školske praznike, jer je početak nastave odgođen, a odgođeno je i otkazano i barem 2300 letova za cijelu Ameriku.

U Philadelphiji je jedan radnik poginuo kad je na njega pala 30-metarska hrpa soli za posipavanje cesta. Na cestama su u punom pogonu stotine snježnih ralica i posipača soli, a na nekim autocestama promet je tijekom noći bio zatvoren, da bi ih ralice mogle pročistiti.

Velika je briga i za beskućnike, da im se pruži topli smještaj; dosad, srećom, nije zabilježen nijedan slučaj smrzavanja.

Grozni uvjeti (za jedan velegrad takvi su praktički pri svakom većem nevremenu) velik su test za novoga njujorškoga gradonačelnika Billa de Blasija, koji je obećao maksimalan angažman svojih službi da grad funkcionira. Vlasti su upozorile građane da ne idu van ako baš ne moraju.
- Kao laser smo usmjereni zaštiti grada od nepogoda i predani smo tom poslu, sa svim spremnim na 'palubi' - reče de Blasio, samouvjereno baš poput zagrebačkog šefa Milana Bandića, kad je krajem 2012. rekao da će snijeg i pojesti ako treba.

Bostonski mu kolega na odlasku, Thomas Menino, kojemu je završilo 20-godišnje gradonačelnikovanje, s "olakšanjem" poručuje kako je "lijepi novogodišnji dar primiti zadnju snježnu oluju kao gradonačelnik". U državi Maine doskočili su snijegu sladoledom - u jednom lancu slastičarnica najavili su da će cijena sladoleda padati za jedan posto sa svakim stupnjem temperature zraka ispod nula stupnjeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije