Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udar afera

Nećakinja člana uprave zaposlena u HEP-u, kći u Janafu

02.10.2013., Zagreb - Zgrada Hrvatske elektroprivrede u Gundulicevoj 32.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
12.09.2014.
u 10:15

Zvonko Ercegovac: Nećakinja je zaposlena putem javnog natječaja, a kći mi je pripravnica i ne znam hoće li ostati u Janafu

Dok se HEP još nije "ohladio" od afere lažne diplome Valtera Krizmanića, bivšeg direktora Elektroistre, i smjene Ljiljane Čule, predsjednice uprave HEP distribucije koja je, kako se pisalo, u HEP-u zaposlila sina, snahu, kćer i zeta, stigla je i nova dojava – radno mjesto u osječkom HEP-u "otvorilo" se i za Ivanu Ercegovac, nećakinju člana uprave HEP-a Zvonka Ercegovca, koji je navodno zaposlio i kćer u zagrebačkom Janafu, a dečko joj radi u zagrebačkom HEP-u.

– Nisam utjecao na zapošljavanje. Kći mi je pripravnica i ne znam hoće li nakon toga ostati u Janafu, a nećakinja je zaposlena putem javnog natječaja i, koliko znam, jedina se prijavila. Zeta nemam – kratko je odgovorio Ercegovac, koji je do čelne pozicije u HEP-u prije dvije godine stigao zajedno s Tomislavom Šerićem, i to s mjesta direktora Sektora za opskrbu HEP-Plina Osijek, a prije toga bio je rukovoditelj odjela za prodaju i odnose s potrošačima u istoj tvrtki. Već se tada našao na udaru javnosti jer su ga prozvali zbog sukoba interesa. Naime, tvrtka Mijo za obavljanje poslova hidrogradnje i niskogradnje iz Osijeka, u vlasništvu njegova brata, pisalo se, već godinama radi velike poslove s HEP-om.

Na pripravničko mjesto u HEP Toplinarstvu, potvrdili su iz HEP-a, zaposlena je Ivana Ercegovac. No, objašnjavaju da je njezina prijava bila tek jedna od dvije pristigle. "Prošla" je jer, nastavljaju, prijava drugog kandidata nije u cijelosti ispunjavala uvjete. Iz Janafa su, također, potvrdili da kod njih na "odrađivanju pripravničkog staža" radi Kristina Ercegovac. Pripravnicom je postala na temelju objavljenih natječaja i održanih selekcijskih postupaka zajedno s još nekoliko mladih pripravnika.

>> Perica Jukić bit će privremeni šef HEP-a

>> Šefica distribucije zaposlila sina, kćer, snahu i zeta

Komentara 65

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
10:32 12.09.2014.

Pretpostavljam da je dotični član HNS-a...

DU
Deleted user
10:48 12.09.2014.

Plan 21, zaposliti 21 člana obitelji...

Avatar MarkoHR
MarkoHR
10:44 12.09.2014.

Čista slučajnost, nečakinja se jedina javila na natječaj, iz razloga što HEP i nije baš neka firma, pa nitko drugi nije bio zainteresiran za to radno mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije