Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGSS na Facebooku:

'Ne znamo što je to u kestenima ali nešto je opako dobro kad te dva puta traže u istom danu'

Kestenijada na Hratsovičkoj gori
HGSS Novska - Hrastovačka kestenijada
18.10.2017.
u 11:31

U razmaku od četiri sati HGSS je tragao dva puta za istom ženskom osobom na Hrastovičkoj gori

"Ne znamo što je to u kestenima ali nešto je opako dobro kad te dva puta traže u istom danu", stoji u objavi Hrvatske gorske službe spašavanja na njihovu službenu Facebook profilu, a koja se tiče dežurstva troje članova HGSS-a Novska tijekom ovog vikenda na kestenijadi na Hrastovičkoj gori, nadomak Petrinje.

Naime, u razmaku od četiri sati HGSS je tragao dva puta - za istom ženskom osobom. Prvi put je dojava o nestanku njihove članice stigla oko 12 sati od planinara iz Planinarskog društva Lipa. Planinarka se, berući kestenje, udaljila od grupe prilikom branja kestenja na planinarskoj stazi između sela Hrastovica i vrha Cepeliš. 

Nakon 30 minuta dežurni spašavatelji su je pronašli, te prevezli na vrh. No, u 16,10 sati ista skupina planinara opet je zatražila pomoć jer je ista osoba nestala po drugi puta. Pretraženi su putevi i vrh Hrastovačke gore, te su u potrazi pomogli lokalni planinari. Nakon 45 minuta potrage nestala osoba se pojavila, te je nakon toga prevezena do sela Hrastovica kako bi se priključila grupi.

No, nije to bilo sve na ovom dežurstvu. Pri povratku dežurne ekipe na vrh Cepeliš, jedna je osoba na šumskoj pristupnoj cesti zatražila pomoć u lociranju svoga automobila, jer je bila dezorijentirana i nije znala u kojem se smjeru kreće. Po opisu  lokacije, osoba je vrlo brzo prebačena do vozila.

Na Hrastovačkoj kestenijadi sudjelovalo je ovog vikenda 300-tinjak planinara i ljubitelja prirode, a na dežurstvu je sudjelovalo troje članova HGSS Stanice Novska, ispostave Sisak s jednim terenskim vozilom.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
11:53 18.10.2017.

naplatiti joj dva puta po 2.000 kuna, i nikad više neće zalutati niti se odvojiti od 'grupe'. ja ću ove subote pozvati hgss, kad budem išao u berbu kukuruza. da bi me pronašli, budu morali pobrati hektar kukuruza. olako se diže ova služba, radi bezveznjaka, a sve to mi financiramo. sve ubuduće naplaćivati. ili se hgss bavi besplatnim prijevozom? u nedjelju idem na plac. broj koji trebam nazvati je..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije