Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spasio unuka

'Ne znam u kakvom je stanju moja kćer. Je li živa ili mrtva?'

autobomba, Damask, Sirija (1)
REUTERS/Sana/Pixsell
05.01.2013.
u 16:23

Djed bebe Teym Omer došao je iz Sirije u Tursku ostavivši za sobom šestero djece

Među sirijskim izbjeglicama koje su pobjegle u Tursku našla se i jednomjesečna beba Teym koja je zbog sigurnosti morala biti odvojena od svoje majke koja je bolesna, donosi agencija Anadolija

Bebu su u Tursku prije tri dana doveli djed i baka. Došli su na područje Hacipase u blizini Altinozua u turskoj pokrajini Hatay gdje su sirijske izbjeglice privremeno utočište pronašle u salonu koji je nakada služio za vjenčanja. Salon je pregrađen i napravljeni su odjeljci u kojima živi po deset osoba. Ukupno 60 izbjeglica, među kojima ima najviše žena i djece vode bitku za preživljavanje, a žive od humanitarne pomoći.

Djed bebe Teym Omer došao je u Tursku ostavivši za sobom šestero djece, a njegovo selo Hamamami u Siriji bilo je izloženo bombadiranju. Djed je ispričao za Anadolu Agency  kako je Teyma odveo jer se njegova bolesna majka više nije mogla brinuti o njemu te da je odlučio spasiti barem svog najmlađeg unuka. - Ona više nema snage brinuti se o njemu- kazao je i dodao kako se njegova kćer vrlo teško rastala od svoga sina. - Ne znam u kakvom je stanju moja kćer. Je li živa ili mrtva? - kazao je djed i dodao kako bi jednog dana svog unuka htio predati njegovoj majci. S njim tu želju djeli i njegova žena i baka Teyma Hatice Omer.

>> VIDEO Bomba bačena na igralište, poginulo najmanje 10 djece

Ključne riječi

Komentara 1

DE
dejure
18:35 05.01.2013.

Sva ta vaša stradanja đede, zahvali "narodnim oslobodiocima " oni će vas "osloboditi" baš od svega, pa i od života

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije