Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne zna što traži'

'Ne znam što Jovanović traži, s nama komunicira putem medija'

Aleksa Bjeliš
Borna Filic/PIXSELL
02.09.2013.
u 21:00

Željko Jovanović od rektora četiriju najvećih hrvatskih sveučilišta, zagrebačkog, splitskog, riječkog i osječkog, traži da racionaliziraju zapošljavanje.

– Nisam vidio pismo koje nam je ministar poslao, došli smo u situaciju da s nama komunicira putem svog glasila, jednog dnevnog lista, tako da mogu samo nagađati što u tom pismu piše – kazao nam je prof. dr. Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu. 

A u pismu od 29. kolovoza ministar obrazovanja Željko Jovanović od rektora četiriju najvećih hrvatskih sveučilišta, zagrebačkog, splitskog, riječkog i osječkog, traži da racionaliziraju zapošljavanje. Upozorava ih da je u posljednjih šest godina znatno porastao iznos za plaće, na koji odlazi čak 81,5% novca iz proračuna izdvojenog za znanost i visoko obrazovanje. Prema ministrovim podacima, trećinu zaposlenih čini nenastavno osoblje, što je neprihvatljivo, pa od rektora traži da obave racionalizaciju i da mu plan smanjenja zaposlenika, ponajprije kroz umirovljenja u ovoj i idućoj godini, dostave do 1. listopada. 

Rektor Bjeliš kaže da na tom rade već dulje vrijeme, ali da Ministarstvo s njima ne surađuje.

>>'Neka nam ministar smanjuje plaću, ali ne smije nas vrijeđati'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije