Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova buktinja u Splitu

Ne znaju tko je potpalio aute sutkinji, redaru, ugostitelju...

Split: U potpunosti izgorio Audi A4 u vlasništvu 49-godišnjaka
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
22.12.2016.
u 22:15

Na meti napadača bio je nagrađivani policajac, a prije dva dana gorjeli su automobili građevinara

 Još jedan automobil izgorio je na splitskom području. U četvrtak u 1 sat iza ponoći izbio je požar na Audiju A4 u Šimićevoj ulici. Uzrok požara je, ustanovila je policija, otvoreni plamen ili žar, što znači da je podmetnut. Riječ je o vozilu starom 18 godina koje je potpuno izgorjelo iako su vatrogasci vrlo brzo izašli na teren.

Vlasnik je 49-godišnjak za kojega susjedi tvrde da je običan čovjek, pošten i dobar te da nema govora kako je riječ o nekakvom mafijaškom zastrašivanju ili neriješenim računima.

– Auta gore svako malo, što se ovo događa u našem gradu?! To mora da je djelo mularije, radili su dišpete, ali stvarno su pretjerali. Ovo je grozno! – komentirali su susjedi u nevjerici.

Požar je primijetila susjeda koja je zvala vatrogasce, a njezin je suprug pošao spašavati svoje vozilo koje je bilo parkirano pokraj gorućeg Audija. Dan prije u Solinu su izgorjela dva skupocjena vozila, Porsche i Mercedes u vlasništvu poduzetnika Nikole M. Policija je nakon očevida utvrdila da je požar namjerno izazvan. Za počiniteljima tragaju, jednako kao i za onima koji su u studenome zapalili četiri vozila u Splitu. Jedan tjedan je bio naročito vatren. Prve je srijede u studenom na Visokoj zapaljen Fiat vlasnika kafića Providenca. Sutradan Toyota RAV sutkinje parničnog odjela splitskog Općinskog suda, a u četvrtak Golf u vlasništvu 63-godišnjeg Splićanina. Sredinom mjeseca na Žnjanu je zapaljen BMW, kojim se koristio bivši redar.

Mjesec dana prije, u listopadu je u Omišu zapaljen Smart, u vlasništvu nagrađivanog policajca. Sve počinitelje i dalje traže.

Policijske statistike navode kako je na području PU splitsko-dalmatinske tijekom ove godine ukupno podmetnuto 16 požara na automobilima. Do sada su riješili šest slučajeva, a protiv ukupno sedam osoba podnesene su kaznene prijave Državnom odvjetništvu. Da bi slika bila potpuna, treba dodati i požar u klubu Euphoria na Bačvicama koji je također podmetnut. Tko ga je zapalio, još se ne zna.    

>> Nakon Porschea i Mercedesa u Splitu izgorio i Audi A4

Ključne riječi

Komentara 2

SD
sdpesticid
23:30 22.12.2016.

kada biznis krene krivo.. pravosuđe, mup, poduzetnici.. ovo prvo i drugo možda je i osveta, no..

CE
centirion
01:00 23.12.2016.

Ne želim ići autom u Split!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije