Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đuro Božanović (HSP AS):

Ne želimo biti dio koalicije u kojoj Most donosi sve odluke

Đuro Božanović
Vedran Balen
18.04.2016.
u 12:34

- Stojimo na mjestu. Sve što članovi Vlade ili pak saborski zastupnici pobjednika izbora predlože, Most odbija, dok svoje prijedloge gura ucjenjivačkim metodama – ističe Božanović.

Međunarodni tajnik HSP AS Đuro Božanović od predsjedništva svoje stranke zatražio je zauzimanje stava o odnosima Domoljubne koalicije i Mosta te čvršći i odlučniji pristup HDZ-a u donošenju ključnih odluka ili pak prijevremene parlamentarne izbore.

Prema njegovim riječima, "Mostovska koalicija interesnih građana" ozbiljno narušava državnopravni poredak i gospodarsku sliku zemlje.

- Mostovi dušebrižnici brinu se za hrvatsko sutra, a sami nisu raščistili što uistinu žele. Pitam se žele li oni obraniti svoje ideje na kojima su osvojili treće mjesto i postali takozvana relevantna snaga za promjene ili žele našu zemlju odvesti u ambis, nanoseći joj još veću štetu nego bivša antihrvatska ljevičarska vlast. Mi ne želimo biti dio te harange – kaže Božanović. On nastavlja kako Most blokira demokratske procese i funkcije normalnog političkog i gospodarskog života Hrvatske, što je nedopustivo. Svojom podrškom HDZ-u i Domoljubnoj koalciji većina hrvatskog biračkog tijela izabrala je, kaže, promjene, ali stvarne promjene, a ne tlapnje i snove. Nasuprot tomu, Most, po njemu, ne nudi ništa.

- Stojimo na mjestu. Sve što članovi Vlade ili pak saborski zastupnici pobjednika izbora predlože, Most odbija, dok svoje prijedloge gura ucjenjivačkim metodama – ističe Božanović. Izrazivši podršku Tomislavu Karamarku i čestitajući mu na preuzimanju još jednog mandata, Božanović je pozvao šefa HDZ-a da zbog odgovornosti prema Hrvaticama i Hrvatima koji su ih birali učini zaokret, promijeni sadašnju politiku i onemogući Mostovce da bez mandata građana i dalje vode glavnu kadrovsku politiku i ucjenjivačkim metodama donose ključne odluke. Dodao je kako nakon 100 dana nove Vlade nisu vidljivi koraci prema naprijed i kako je već izgubljeno i previše vremena.

- Ako Karamarko ne pokaže odlučnost i ne povuče potrebne poteze, od kolega iz predsjedništva HSP AS tražit ću da HDZ-u kao glavnom koalicijskom partneru predložimo raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, kako bi se uklonila postojeća paraliza. U suprotnom, trebamo izaći iz koalicije u kojoj Most donosi sve odluke, a Domoljubna koalicija za njih odgovara – zaključio je Božanović.

>> 'Sramotni Haaški tribunal gotovo blagonaklono gleda na projekt stvaranja tzv. Velike Srbije'

Ključne riječi

Komentara 13

PE
pessimus
12:46 18.04.2016.

ništa jednostavnije, napustite koaliciju.

LA
like_a_boss
12:50 18.04.2016.

Ha ha ha ovi ako prelaze 0.5 posto...nove izbore i neka svi sami idu, bez koalicija.

Avatar Bekrija
Bekrija
13:03 18.04.2016.

Kakvi miševi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije