Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedi

Ne žele Lepu Brenu u Osijeku, spriječit će koncert prosvjedom

lepa brena prosvjed (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/6
21.03.2011.
u 11:59

Kako je nije sramota? Zar nema pijeteta prema našoj djeci? Pa i sama je tražila sina kad su joj ga oteli – pitale su majke iz Udruge nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja koje će se priključiti HSP-u na prosvjedu ispred dvorane.

Nema nas mnogo, ali bit ćemo glasni koliko možemo i ustati protiv Lepe Brene koja bi trebala "pevati" u Osijeku. Najava njezina koncerta iritira nas, izaziva novu bol i stavlja sol na ranu. Zar nema pijeteta? Zar je zaboravila kako se osjećala kad je tražila sina? – ogorčeno je ispred spomenika poginulim i nestalim braniteljima pitala Marija Jambreković, majka koja svog sina Damira traži već 20 godina.

Sin joj je nestao 1991. u Ernestinovu i ne može, kaže, podnijeti da se dovođenjem Lepe Brene u Osijek pogazi njegova, ali i žrtva drugih mladića koji su stali u obranu domovine. Tijelo sina Ivana traži i majka Mara Čurić koja ne shvaća tko je mogao u Osijek dovesti ženu koja se slikala sa srpskim zločincima.

– Usred korizme oni nam dovode urlikaču! Pa koliko nas još mogu povrijediti? – kazala je majka Mara.

Uz članove braniteljskih udruga stat će i HSP koji se već usprotivio koncertu koji se treba održati u subotu 26. ožujka, ali i članovi HOS-a.

– Stat ćemo pred dvoranu Gradski vrt i učiniti sve da se koncert ne održi. Žalosno je da nakon 20 godina moramo isto proživljavati. Tko dođe na koncert ne voli Hrvatsku – rekao je Borislav Barišić ispred spomenika uz koji su pravaši postavili instalaciju: od kartona su izradili grobove te gazili po fotokopijama Brenine fotografije u uniformi vojske Republike Srpske, snimljene u Bijeljini 1992.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb ponovio je da Osijek nije Šabac, a Osječko-baranjska županija Šumadija te da je koncert Lepe Brene kulturocid.

Pozvao je stoga Osječane na bojkot koncerta.

Ključne riječi

Komentara 342

OB
-obrisani-
14:17 21.03.2011.

karambita Najlakse je zivjeti u crno-bijelom svijetu. Sivo izaziva paniku... NAjlakse je reci SVI... Pusti lude. To ti samo dokazuje da oni nisu bili na prvoj crti. Oni s prve crte znaju da je ginula mladost Hrvatske, a tu su su mladost cinili i Hrvati i Srbi i Bosanci. Mi u gradovima znamo koja se djeca nisu vratila u svoja stubista. Doci ce vrijeme kad se s vrha vise nece sipati mrznja kao neka lagana prasina...i kad ce se pocet govoriti ISTINA. Ali istina i u Hrvatskoj i u Bosni i u Srbiji.

MT
majka Tereza
14:19 21.03.2011.

Vecernji, zasto moj komentar nije objavljen?

DO
doktorica
07:25 22.03.2011.

Hrvatski Osijek ne daj se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije