Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrena stihija

Ne vjerujem da mi je kuća izgorjela zbog kvara – požar je podmetnut!

'                               '
Foto: ''
1/3
20.12.2010.
u 18:51

U 6.40 sati Branko je sa svojom nevjenčanom suprugom otišao na posao u HT, a već oko 8 sati susjedi su ih počeli dozivati da im gori obiteljska kuća

– Kakva tragedija, sin mi je u svojoj 56. godini ostao bez svega, gol i bos – kroza suze nam je rekla Štefica Balaško, žaleći nad sudbinom sina Branka, kojemu je požar gotovo u potpunosti progutao prekrasnu drvenu kuću u naselju Pila u Stubičkim Toplicama. Požar je buknuo u četvrtak ujutro oko osam sati. U 6.40 Branko je sa svojom nevječanom suprugom Brankom otišao od kuće na posao u HT, gdje oboje rade, on u Zaboku, ona u Zagrebu. – Oko osam sati nastala je gužva u susjedstvu, susjedi su počeli dozivati jedni druge i govoriti o požaru. Dotrčali su do mene i rekli da gori Brankova kuća. Strašno, a koliko se samo namučio dok ju je sam svojim rukama gradio.

Spasio se tek mačak

– Svi su se divili toj kući, zastajali pokraj nje, govorili kako je lijepa, a što sada – neutješna je majka Štefanija, koja živi stotinjak metara udaljena od izgorjele kuće. Požar je doslovno progutao cijelu kuću. Krovište je izgorjelo u potpunosti, kao i unutrašnjost kuće i garaže, a vanjski su zidovi nagorjeli. Nekim čudom iz buktinje se uspio spasiti mačak. Branku je ostalo samo ono što ima na sebi, a slično je prošla i nevječana supruga Branka. Požar je ugašen oko 11 sati, a uz Zagorsku javnu vatrogasnu postrojbu, gasili su ga dobrovoljci iz Pile, Strmca Stubičkog, Oroslavja i Donje Stubice. Branko Balaško je do ovoga ljeta živio u središtu Stubičkih Toplica. Nakon razvoda s bivšom suprugom tu je kuću ostavio njoj i djeci, a on se preselio u Pilu u drvenu kuću koju je sam gradio posljednjih godina. Sve je gradio sam, a kuća je bila drvena i lakirana, što je pospješilo požar. Iako se u policijskom izvješću navodi da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama, Branko Balaško u to sumnja. Naime, sam je po struci elektrotehničar te je sam postavljao kućne električne instalacije.

Otvoren račun za pomoć

Kaže kako nije ostalo uključeno nikakvo trošilo koje bi moglo prouzročiti kvar i požar. Stoga sumnja da ga je možda netko podmetnuo, iako kaže da ne može ni na koga sumnjati ni upirati prstom. Teško mu je, u trenu je izgubio krov nad glavom koji je sam mukotrpno godinama gradio, te nije bio previše raspoložen za razgovor s novinarima.

– Obišao sam zgarište, strašno velika šteta. Općina će mu pomoći koliko god bude u prilici, a kako ovisi ponajprije o njegovim potrebama i željama – rekao nam je načelnik Stubičkih Toplica Vladimir Bosnar. I kolege iz HT-a već su krenuli u prikupljanje pomoći te je kod Zagrebačke banke otvoren račun br. 236000-3112590695 na koji se može uplatiti pomoć. Balaško se privremeno smjestio kod obitelji svoje sestre u susjedstvu – u Gornjoj Stubici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije