Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijava puna rupa

Ne vidi se kako je policajac pao i tko je bacio topovski udar

navijači
04.07.2010.
u 20:09

Naprava je eksplodirala kad se odbila od tribine pošto ju je šutnuo jedan od policajaca koji je bio u blizini

Stadionska kamera snima mladića koji udara po bubnjevima. Nosi crnu majicu, na leđima ima naprtnjaču, a frizura pomalo podsjeća na pankersku irokez. Sat vremena poslije kamera hvata nered na tribinama najružnijeg stadiona u zemlji, kako mu tepaju hrvatski sportski novinari. Datum je 1. svibnja i upravo se igra treće poluvrijeme vječitog derbija između NK Dinamo i NK Hajduk. Horde “navijača” krenule su u rušilački pohod po tribinama maksimirskoga stadiona, a ona stadionska kamera s početka priče, među mnogim licima zumira jedno – mladića koji je gol do pojasa, na leđima ima naprtnjaču, preko lica majicu.

Priznao da je bacio baklju

On je, kako će poslije tvrditi policija, Nikica Marović (20), glavni osumnjičenik za teško ozljeđivanje Kristijana Troktera, interventnoga policajca koji je zbog eksplozije tzv. topovskog udara ostao bez oka.

Da je bacio taj sporan projektil, sumnjiči se upravo Marović, koji je u iskazima pred zagrebačkom istražnom sutkinjom to nijekao. Naime, mladić nije sporio da je bacao baklje te stolice, što se i vidi na snimkama, no niječe da je bacio projektil koji je ozlijedio policajca. Međutim, policija tvrdi kako se na snimkama “vidi muškarac bez odjeće koji pali neutvrđenu pirotehničku napravu i baca je prema pripadnicima interventne policije....”

Vidi se samo ruka u masi

Smatraju kako uopće nije sporno da je to Marović, a u prijavi navode i da “pirotehnički projektil u putanji udara u natkoljenicu policajca Sinišu Vuka, pada na tribinu te poslije tri sekunde eksplodira, zbog čega policajac Trokter pada na pod”.

No problem je što se na snimkama ne vidi trenutak Trokterova pada na pod, ali se vidi da je naprava eksplodirala pošto se odbila od betonske podloge u koju je udarila pošto ju je netko od policajca šutnuo.

Policija u prijavi navodi i da se, pošto je projektil bačen prema policajcima u dnu ekrana, vidi osumnjičeni Marović, koji pogledava gdje je naprava eksplodirala, što je prema policiji dokaz koji upućuje na to da je on počinitelj. Sumnjiče ga i da je projektil zapalio u čučećem položaju te ga potom bacio.

No trenutak bacanja projektila nije baš uočljiv, tek se vidi neka ruka koja se diže te odmah spušta, a je li to baš ruka Nikice Marovića pitanje je oko kojeg će se lomiti koplja u sudskom postupku.

Ključne riječi

Komentara 13

IV
Ivekivek
21:16 04.07.2010.

Otvoriti Goli otok, budalu zatvoriti na 15 godin, neka tuca kamenje, kreten nije bolje zaslužio...... Zamisli, nije snimljen pa kao nije kriv...Što bi bilo da nema kamera? A zna se da je bacao stolice, baklje..... Suditi mu za pokušaj ubojstva.

JJ
juxxy jazz
21:50 04.07.2010.

Ako se na snimci ne vidi da je bacio topovski udar onda nije kriv. Umjesto da identificira počinitelja po snimkama, počinitelja za kojeg zaista imaju dokaze oni su izabrali jedno lice sa snimki i sada pokušavaju njega optužiti za nešto za što nema dokaza. I ja sam vidio tu snimku i ne vidi se tko je bacao topovski udar, jedino da je policajac šutnuo topovski udar u masu i onda se dogodila eksplozije. Zašto policija nije uhitila tog svog kolegu?

DU
Deleted user
20:54 04.07.2010.

Opet po starom! Kao i uvijek kada se dogode slicne stvari prvo se javnost uzbudi i zgraza zbog nedjela poput ovog kada je policajac izgubio oko probajuci raditi svoj posao i uvesti red na stadion. Nakon nekog vremena slegne se prasina, a \"pravni strucnjaci\" pocinju raznim smicalicama i pravnim zavrzlamama dovoditi u pitanje da je bas upravo njihov branjenik pocinioc kaznenog djela. I tako mic po mic, lopovi, huligani i ubojice zavrse na slobodi bez ili sa kakvom minimalnom uvjetnom kaznom! Zivila nam nasa banana drzava........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije