Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

"Ne ulazimo u EU dok ne oslobode hrvatske generale"

Većina institucija EU nije demokratska, a nisu ni hrvatoljubne. Izuzetno su manipulativne – poručio je Pavuna
21. siječnja 2012. u 08:00 585 komentara 1572 prikaza
'20.11.2009., Zagreb - Nagrada za menadzera godine u izboru Hrvatskog udruzenja menadzera i poduzetnika CROMA za 2009. Davor Pavuna, fizicar i jedan od savjetnika americkog predsjednika Baracka Obame.
Foto: 'Zarko Basic/PD/PIXSELL'

"Ne u EU prije slobode hrvatskim generalima” naziv je peticije koju je potpisalo više od tisuću građana, među kojima i 120 biskupa, nadbiskupa, akademika, sveučilišnih profesora, doktora znanosti... Traženje odgode referenduma, kažu, ključno je moralno pitanje jer Hrvatska ne smije ući u EU žrtvujući nevine generale koji su najzaslužniji za našu slobodu. Zanimljivo, među potpisnicima su mnogi koji žive u EU cijeli ili gotovo cijeli život, kao i oni koji su svoje najveće profesionalne uspjehe postigli upravo u zemljama Europske unije.

– Hrvatska je u EU trebala biti ranije. Sada nije vrijeme jer ulazak čekamo na koljenima. Hrvati su neinformirani. Ne znaju što ih čeka. Misle da je EU demokratska zajednica, a nije. Ona nije pravedna prema svim svojim članicama i ne tretira sve zemlje jednako. Hrvatu nikada neće biti dobro u EU kao Nijemcu – tvrdi zubar Petar Kružić koji u Stuttgartu živi od svoje pete godine. Među potpisnicima je i ugledni fizičar Davor Pavuna koji Crkvi, Saboru i HAZU poručuje da su u iluziji jer većina institucija EU nije, kaže, ni demokratska ni hrvatoljubna.

–- Europu volim, ali im nikad ne (pre)dajem samosvojnu strategiju! A i fizika uči da se bez koherentne samoorganizacije pet milijuna jedinki rastapa u 500 milijuna jedinki. A meni je hrvatska autentičnost bitna –- poručio je Pavuna.

Ni za potpisnika Zdravka Tomca nema dileme – Hrvatska ne treba u EU jer nas tamo zovu, a u isto nas vrijeme u Haagu optužuju na temelju krivotvorina i laži.

– Osim toga, 94 posto građana na prvom referendumu glasovalo je za samostalnu RH. Sada je moguće da 10 posto ljudi poništi volju većine –- smatra Tomac.

arheološki eldorado
Iz slavonskog tla najveću senzaciju tek treba iskopati. Sfinga?! Ma i to je moguće
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?