Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peticija

"Ne ulazimo u EU dok ne oslobode hrvatske generale"

'20.11.2009., Zagreb - Nagrada za menadzera godine u izboru Hrvatskog udruzenja menadzera i poduzetnika CROMA za 2009. Davor Pavuna, fizicar i jedan od savjetnika americkog predsjednika Baracka Obame.
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
21.01.2012.
u 08:00

Većina institucija EU nije demokratska, a nisu ni hrvatoljubne. Izuzetno su manipulativne – poručio je Pavuna

"Ne u EU prije slobode hrvatskim generalima” naziv je peticije koju je potpisalo više od tisuću građana, među kojima i 120 biskupa, nadbiskupa, akademika, sveučilišnih profesora, doktora znanosti... Traženje odgode referenduma, kažu, ključno je moralno pitanje jer Hrvatska ne smije ući u EU žrtvujući nevine generale koji su najzaslužniji za našu slobodu. Zanimljivo, među potpisnicima su mnogi koji žive u EU cijeli ili gotovo cijeli život, kao i oni koji su svoje najveće profesionalne uspjehe postigli upravo u zemljama Europske unije.

– Hrvatska je u EU trebala biti ranije. Sada nije vrijeme jer ulazak čekamo na koljenima. Hrvati su neinformirani. Ne znaju što ih čeka. Misle da je EU demokratska zajednica, a nije. Ona nije pravedna prema svim svojim članicama i ne tretira sve zemlje jednako. Hrvatu nikada neće biti dobro u EU kao Nijemcu – tvrdi zubar Petar Kružić koji u Stuttgartu živi od svoje pete godine. Među potpisnicima je i ugledni fizičar Davor Pavuna koji Crkvi, Saboru i HAZU poručuje da su u iluziji jer većina institucija EU nije, kaže, ni demokratska ni hrvatoljubna.

–- Europu volim, ali im nikad ne (pre)dajem samosvojnu strategiju! A i fizika uči da se bez koherentne samoorganizacije pet milijuna jedinki rastapa u 500 milijuna jedinki. A meni je hrvatska autentičnost bitna –- poručio je Pavuna.

Ni za potpisnika Zdravka Tomca nema dileme – Hrvatska ne treba u EU jer nas tamo zovu, a u isto nas vrijeme u Haagu optužuju na temelju krivotvorina i laži.

– Osim toga, 94 posto građana na prvom referendumu glasovalo je za samostalnu RH. Sada je moguće da 10 posto ljudi poništi volju većine –- smatra Tomac.

Ključne riječi

Komentara 585

AL
AlanFord
13:36 21.01.2012.

ide valjda dalje dilat uvozom kinesku hranu nama po sve po 12 kuna.

OB
-obrisani-
17:30 21.01.2012.

chemica,dobar komentar....

OB
-obrisani-
10:36 21.01.2012.

razgovaraju rambo i kamocemo... Kao početak vica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije