Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESICA

"Ne tvrdim da u Parkovima nije bilo zlouporaba, ali treba to i dokazati"

'varazdin/medjimurje, 21.05.2009., varazdin, gradonacelnik varazdina ivan cehok Photo: marko jurinec/Vecernji list'
Marko Jurinec/Večernji list
17.01.2011.
u 12:14

Gradonačelnik Čehok uvjeren je da se iz proračuna Grada Varaždina nije isplaćivalo ništa "mutno"

Ne mogu tvrditi da nije moguća zlouporaba, to jest da se možda jedan posto od godišnjeg prihoda Parkova nije odvijao u sferi zlouporabe. Ne mogu to isključiti, ali treba to i dokazati, a prije pravomoćne presude, svatko je nevin – izjavio je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina, na konferenciji za novinare na kojoj se osvrnuo na aferu Parkovi, čiji je direktor Miljenko Ptiček priveden.

– Dosad nisam i neću pričati o konkretnim podacima, dokumentima i izjavama u vezi s Parkovima. To je tajni postupak i dok se vodi istraga ili sudski postupak neću govoriti o onome što zadire u istragu – kaže Čehok te dodaje da ne vjeruje da je bilo pronevjera povezanih s proračunom Grada Varaždina. Kaže da je to gotovo nemoguće jer se sve strogo nadzire revizijom nadzornih inženjera u tvrtki, nakon koje slijedi revizija u gradskom komunalu, to jest, točno se zna koliko je, npr., pokošeno ili zasađeno bilja u gradu.

– Naša interna gradska revizija nije pokazala na sumnje da gradski proračun isplaćuje nekakve zlouporabe – kaže Čehok.

Varaždinskoj oporbi, koja ga je "razapinjala" (prvo HNS pa SDP i Robert Podolnjak) proteklih dana, poručio je:

– Prestanimo s licemjerjem!

– Licemjerno je kad govore da u nadzornim odborima komunalnih tvrtki nisu stručnjaci. I to govore oni koji su me na koljenima molili da uđu u te odbore. Sve ću otkriti kad dođe vrijeme. Oporba je uvijek imala mjesta u odborima koji su osnivani na međustranačkim sastancima. I smatram da su gradski vijećnici stručnjaci te trebaju sjediti u odborima – kaže Čehok.

Dodaje da nema ništa protiv toga da Gradsko vijeće raspravlja o Parkovima, no to nije njegova domena prema zakonu i statutu grada nego nadzornog odbora tvrtke ili njezine skupštine.

– Na gradskom poglavarstvu, koje više ne postoji, a bilo je višestranačko, primali smo godišnja izvješća naših tvrtki. A gradsko vijeće, ne znam kako može provesti ikakav zaključak, kad nije skupština tvrtke – rekao je Čehok i napomenuo da gradske tvrtke povećavaju vrijednost gradskog udjela.

Predočio je to tablicama o poslovanju Parkova od 2000. godine, u kojima se vidi da je od početnih 10 milijuna kuna prihod tvrtke 2008. godine narastao do 35 milijuna (u recesijskoj 2009. godini pao je na 23 milijuna). Povećane su i investicije u dugotrajnu imovinu, s nekoliko stotina tisuća kuna godišnje, do šest, sedam ili čak 12 milijuna kuna godišnje.

 

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
12:46 17.01.2011.

pa kaj smo mi Varazdinci tak glupi da si biramo samo provjerene bandite da nas vode?

Avatar nekakav
nekakav
18:29 17.01.2011.

a zašto si vi varaždinci ne izaberete svoje ljude? imate li vi uopće s nekom vž adresom rođenja nekog sposobnog? niste ga imali kroz povijest, nemate ni ga sada. ovaj bradonja s korenjaka je najveće što ste uspjeli uloviti. rai njega je vž danas što je. manite se parkova, vis-a.. čačić ko ministar nije županiji ništa donio, a čehok je kao gradonačelnik milijardu dovukao u varaždin. još jednom, svi koji se rode u samom gradu, odmalena imaju prednosti, i tako prolaze kroz život, postavljaju ih na važna mejsta, jer on je gracko dete, on se ne sme mučiti u životu.. i dobili ste grad mlitavaca, koji su naučeni da će sve netko drugi odraditi. a politika pozna djela, način, odlučnost. narod je to u čehoku prepoznao. s njime ste mogli u tiliji i kavu popiti, stol uz stol. i čuti trezveno razmišljanje, spremno na kritiku u oči, bez ikakve zamjere. možete li išta sličnog habušu, čačiću, štromaru reći? ne. i nećete.

SP
Spajki
22:28 17.01.2011.

Sve ću otkriti kad dođe vrijeme. – kaže Čehok. -------------------------------------------------------------- i ja vjerujem da ce sve otkriti, kada dodje vrijeme ponude da odlezi 15 godina umjesto 20, pjevat ce ko ptica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije