Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novogradiščani se protive

Ne treba nam izbjegličko naselje u središtu grada

vojarna u Gradiški
www.novagradiska.com
24.08.2015.
u 09:45

- Vojarnu stoga želimo prenamijeniti u studentski i učenički dom ili pak u drugi veteranski centar u Hrvatskoj, čije je osnivanje dogovoreno s Ministarstvom branitelja. Ondje namjeravamo smjestiti i državni arhiv – ističe Bigović

- Pretvaranje objekta u središtu grada u nekakvo izbjegličko naselje za nas je neprihvatljivo – kaže gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović.

Do njega još nije doprla informacija po kojoj će nekadašnja vojarna "Slavonski graničari" u ovom gradu biti pretvorena u jedan od centara za prihvat imigranata i izbjeglica iz Sirije i drugih ratom zahvaćenih zemalja. Najavio je, međutim, kako će se kategorično usprotiviti takvom rješenju, ukoliko ga netko uistinu predloži. Prema njegovim riječima, spomenuta vojarna godinama je prazna, zapuštena i devastirana, jer se Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) oglušio na sve njihove prijedloge o prenamjeni objekt.

- U Novoj Gradiški nedavno smo otvorili studij sestrinstva, a iduće godine planiramo još neke studije. Vojarnu stoga želimo prenamijeniti u studentski i učenički dom ili pak u drugi veteranski centar u Hrvatskoj, čije je osnivanje dogovoreno s Ministarstvom branitelja. Ondje namjeravamo smjestiti i državni arhiv – ističe Bigović i dodaje kako diljem Hrvatske postoji niz drugih napuštenih vojarni i drugih objekata koji su daleko pogodniji za smještaj izbjeglica.

>> Granica na kojoj se čeka izbjeglička rijeka 

>> Merkel i Hollande traže rješenje za najveću izbjegličku krizu u 50 godina

Komentara 21

Avatar LunjoDokmanovic
LunjoDokmanovic
09:50 24.08.2015.

kakve su to izbjeglice koje sa sobom nose po 20-30 tisuća dolara?koje točno znaju gdje trebaju ići, koga traže i kome se trebaju obratiti

NE
nemanatrag
12:08 24.08.2015.

Past će Europa bez ispaljenog metka ...zar nitko ne zna učiti iz povijesti.Ne dobiva Europa školovane inženjere, liječnike i profesore već socijalne slučajeve....Gradiščani odavno ste graničari stari!Poslije prihvatilišta evo i džamije...

VA
vabriga
12:31 24.08.2015.

Stižu borci tzv. islamske države ali u trojanskom konju, koji se zove izbjeglice. Mladi i zdravi sa novcem i pametnim telefonima. Samo će čekati naredbu u danom trenutku i odredjenim mjestima, i to je to. Naivni stanovnici EU pojma nemaju što ih čeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije