Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.03.2019. u 13:24

Jedini teroristički napad na hrvatsku (u Rijeci) pripreman je i izvršen iz BiH, pa smo na oprezu

Može ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić još sto puta reći da hrvatske sigurnosno-obavještajne službe pokušavaju angažirati radikalne islamiste u BiH da prenose eksploziv i oružje u BiH, e kako bi RH imala argumente o terorističkoj opasnosti za sebe – takve namještaljke Hrvatskoj nisu potrebne da bi dokazale nepobitno. A to je činjenica da najveći sigurnosni rizik Hrvatskoj prijeti i dolazi iz susjedne BiH. To Hrvatska nikada nije krila, kao ni stalnu zabrinutost i potrebu da se opasne ćelije radikalnog islamizma u našem susjedstvu pomno nadziru.

Već i stoga jer je jedini poslijeratni teroristički napad na Hrvatsku (u Rijeci) pripreman i izvršen iz BiH. Mektića je ta briga Hrvatske za sigurnost i prije živcirala, a najviše kada je SOA u svom redovitom izvješću za 2017. navela opasnost i brojku od 10.000 radikalnih islamista. Tu je procjenu bila preuzela i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, pa su u BiH žestoko reagirali. Ispostavilo se da nisu dobro čitali izvješće SOA-e, jer da jesu, odmah bi shvatili da se ta brojka odnosi na 10.000 radikalnih islamista u cijeloj jugoistočnoj Europi, a ne samo u BiH. To su razjasnili na sastanku u rujnu 2017. u Sarajevu ravnatelji hrvatske SOA-e i bosanskohercegovačke obavještajne agencije OSA-e Danijel Markić i Osman Mehmedagić.

Ravnatelji agencija tada su razgovarali i o napisima iz hrvatskih medija o nezakonitom prisluškivanju hrvatskih političara, dužnosnika i gospodarstvenika koje u BiH provodi OSA, koja je osumnjičena da tako “vodi specijalni rat protiv Hrvatske, premijera Plenkovića i vanjske politike hrvatske Vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH”. Te 2017. odnosi su “popeglani”, ali je Mektić opet podgrijao lonac čudnom i nelogičnom pričom. Koja bi, naime, bila logika da Hrvatska prije početka turističke sezone “čačka” s terorističkim pripremama radikalnih islamista u BiH!? Nikakva priča, međutim, ne mijenja realnost, koje se u sebi sigurno grozi i Mektić, da u onih 10.000 radikalnih islamista u široj regiji jugoistočne Europe ima i mnogo njih iz BiH, a koliko, to je vjerojatno uspješno procijenila i 
OSA, kao i SOA, pa neka se Mektić raspita.

>>Tko je prešao na islam

Ključne riječi

Komentara 9

RZ
Rocky.Zg
15:49 15.03.2019.

Ostavimo se mi Srba , islamista i ostalih takozvanih vanjskih neprijatelja. Najveći neprijatelji su u našim redovima, i zbog njih mi slabimo i nestajemo kao narod. Podmukli pokvareni neprijatelj kojeg vodi anemični sve uništava, a predstavlja se kao prijatelj.

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
13:36 15.03.2019.

Ukloniti islam iz Europe.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:49 15.03.2019.

Navod iz teksta nije točan. Teroristički napad na policijsku postaju u Rijeci nije organiziran u BiH nego u Egiptu. Naime, CIA je upozorila HIS da u BiH stiže Abu Talal At, vođa egipatske terorističke organizacije Gama-Al-Islamia, i tražili su od su od HIS-a da ga uhite i izruče Amerikancima što su ovi i učinili. Onda su islamisti za odmazdu napali Rijeku a napad je organizirao Ayman Al Zawahiri, kasnije desna ruka Bina Ladena u Al-qaidi. Drugo je pitanje zašto su Amerikanci vršili pritisak na Hrvatsku da druge teroriste, koji su u Hrvatsku dolazili pod krinkom humanitarnih djelatnika, slobodno puste u BiH. Najveći od tih terorista bio je Abu Maali, koji je već tada bio na UN-ovoj tjeralici najtraženijih terorista. Taj Abu Maali bio je emir, odnosno zapovjednik odreda El-mudžahid, poznatog po ritualnom odsjecanju glava kako Hrvatima tako i Srbima. Činjenica je d a unatoč tim svirepim zločinima odreda El-mudžahid nikad niti jedan mudžahedin nije optužen, a kamoli osuđen pred haškim sudom. Jednostavno, svoj liberalnoj žgadiji ovog svijeta, posebno Amerikancima, bilo je stalo zataškati muslimanske zločine pa su odlučili prihvatiti muslimansku izmišljotinu i za sve optužiti Hrvate, uključujući čak i genocidno etničko čišćenje koje su Muslimani proveli nad Hrvatima u srednjoj Bosni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije