Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Ne smeta im: Elektrana bi Daljcima bila “ispod prozora”

Priča o izgradnji elektrane svaki puta prostruji seoskim sokacima kada “mediji podignu prašinu”, a mještani ju vide kao potencijalni izvor prihoda

Komentari 6

LU
lukarak
08:26 05.12.2009.

Pa svakome tko imalo kuzi stvari je jasno da bi zivot 500 metara od jedne prosjecne nuklearne elektrane povecao covjekovu izlozenost zracenju, u odnosu na prirodno zracenje, za 1 promil. Dok npr neki medicinski pregledi to povecavaju za nekoliko posto.

VL
Avatar Nick2k
Nick2k
08:43 05.12.2009.

Koji šok. Građani imaju razumne komentare i vide priliku u napretku. Možda i opstane ova Hrvatska.

VL
CI
cile1977
09:34 05.12.2009.

Svaka čast stanovnicima Dalja na ovakvom razmišljanju. Podržavam!

VL
BT
bili-tartuf
18:06 05.12.2009.

najbolje \"ako se mora\"..izgraditi tu Nuklearku u NovomeBelgradu porid Sava centra,...tamo imaju vodu iz Dunava za hladjenje..prakticno, expeditivno, i laka distribucija...

VL
RA
rackizel
08:32 06.12.2009.

Nuklearku bi trebalo graditi na otoku Viru. Iz čisto praktičnih razloga - pristup radioaktivnog materijala odvijao bi se isključivo morem. Tamo je more duboko do 70 metara. Strujom bi se tada sigurno opskrbljivali svi Dalmatinski otoci i svo priobalje te ne bi bilo prekida zbog jakog vjetra i leda koji uništavaju dalekovode iz unutrašnjosti. Uz to struju bi mogli prodavati Talijanima. A nuklearka se nebi niti vidjela, jer bi bila ispod zemlje, ukesana u stijenu koja predstavlja otok Vir. Dunav nije dubok niti 20 metara. Dijelovi koji se moraju mijenjati i nadopunjavati stizali bi kopnom ili samim Dunavom, što je opasnost za svo Mađarsko i Hrvatsko stanovništvo. Iskustvo dvojnog vlasništva već imamo sa Slovencima. ispaštaju zaposlenici koji prestavljaju Hrvate i HEP. Nemaju pravo ni na što, već su građani trećeg reda po plaćama i pravima na kredite. Šikaniraju ih svi.

VL
EK
ekovidra
23:43 09.12.2009.

Nuklearke se baš ne grade u gradovima. Čak ih nema ni blizu Pariza, a oni su tvrdi nuklearci. U Austriji ne postoji nuklearka ni u cijeloj državi, a kamoli u nekom gradu, a na njih se informirani stanovnik Dalja poziva. Kad bi stanovnici Dalja imali prilike saznati za najnovije studije koje ukazuju na povišenje pojave karcinoma (poput leukemije kod djece)i preko 100% na kilometarskim udaljenostima od nuklearke možda bi malo bolje razmislili, dal je bolji prihod od poljoprivrede il nuklearke. Tipično ispiranje mozga kada treba pripremiti teren za gradnju ekonomski i ekološki štetnog postrojenje u zaostaloj državi. Nađeš dvojcu za koje se kaže da iznose mišljenje svih.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.