Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Herc-iskrice

Ne radi paniku na Titanicu!

20.10.2005.
u 18:17

Ptičja gripa mota se i oko BiH. To već i vrapci znaju, a nepopravljivi bh optimisti, naivci i ostali zaostali tvrde kako je ptičja gripa najobičnija patka. Možda i zato što u BiH ima previše nedodirljivih ptičica kojima ni ptičja gripa ništa ne može. Pogledaju im kroz prste, za razliku od onih drugih kojima se gleda u dlaku i konjski nokat. Pa su sve češća i žešća prisluškivanja i osluškivanja, prijetnje i smetnje. Ne zna se više tko za koga i protiv čega u BiH navija. Pogotovo u nogometu, o čemu se nakon nogometne bitke na Marakani neprekidno filozofira. Što sve pomalo sliči razgovoru dviju mladih dokonih dama:

Zašto si onako zgodnom i pametnom frajeru složila nogu? Ma, stalno mi priča o Platonu, Sokratu, Kantu, Hegelu, a sto sam mu puta rekla da me nogomet ne zanima! Bosanskohercegovačko kopno prepuno je svakoraznih razarača ove i ovakve BiH, pa je američki razarač u hercegovačkom moru doživljen kao prvorazredna senzacija. Hercegovački i bosanski vrapci i komarci te druge brojne ugrožene vrste znaju kako ovaj i ovako skrojen bh brod, kojemu je američki razarač pritekao u pomoć, tone i tone, a domaći i strani dušobrižnici daytonske tvorevine ponašaju se po formuli grafita "Ne radi paniku na Titanicu".

Uporno se potpisuju i otpisuju raznorazni sporazumi i nesporazumi, ugovori i dogovori, memorije i promemorije, akti, pakti i fakti, tome slično i različno, al ne znaju, al ne znaju mudre glave što je uzrok bh jadu. Za razliku od osnovaca, pučkoškolaca i čuvara ovaca koji znaju kako su u Europi ustrojene višenacionalne države. Papir trpi i nemoguće, a život samo ono što je moguće. A kreatori i realizatori potpisanih nemogućih papira sliče policajcu kad je zaustavio Muju koji je bacao neke papiriće.

Gospodine, zabranjeno je bacati papir po ulici, morat ćete platiti kaznu! Mujo odmah plati kaznu, a policajac mu pruži potvrdu o uplaćenom iznosu. Što ću sad s ovom potvrdom? upita Mujo.

Što se mene tiče, možete je slobodno baciti reče mu policajac. Lojalni građanin Mujo platio je kaznu, bacio potvrdu i ostao švorc pa se uputi k Hasi: Jarane, možeš li mi posuditi sto maraka, plaća mi je tek sutra. Nemam, Mujo, meni plaća bila jučer objasni mu Haso.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije