Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hladni radijatori?

Ne plati li se dug do 6. siječnja, Vukovarci ostaju bez grijanja

radijator
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
27.12.2013.
u 08:10

PPD kao jedno od rješenja vidi preuzimanje upravljanja Tehnostanom; tvrtku bi preuzeli za jednu kunu, a s njom i sve obveze

Ako je dosad i bilo neke nade, sada je izvjesno da od 6. siječnja vukovarski plinski koncesionar Prvo plinarsko društvo obustavlja isporuku plina vukovarskoj gradskoj tvrtki Tehnostan. Više od 3600 stanova, odnosno tisuće građana koje žive u stanovima te niz poslovnih prostora usred zime ostat će bez grijanja.

– PPD je privatna tvrtka koja ima svoje obveze, zaposlene, a ne primamo novac. Nema smisla da mi nekoga kreditiramo te smo jednostavno prisiljeni reagirati. Zadnji je rok za plaćanje 6. siječnja ili ćemo Tehnostan biti prisiljeni isključiti s mreže – kaže direktor PPD-a Pavao Vujnovac. Dugovanja za isporučeni plin u međuvremenu su premašila sedam milijuna kuna, a problem je iz dana u dan sve veći i teži za rješavanje. U PPD-u kažu da bi, ako se nešto hitno ne napravi, taj dug do kraja sezone grijanja mogao dosegnuti i 15 milijuna kuna. PPD kao jedno od rješenja vidi i mogućnost preuzimanja upravljanja Tehnostanom, čime bi se riješilo pitanje dugovanja, nastavka sigurne opskrbe toplinskom energijom, a i radnici bi zadržali radna mjesta. Tvrtka bi bila preuzeta za kunu, a s njom i sva dugovanja. O toj namjeri pismeno su već izviješteni grad Vukovar, nadležna ministarstva, Vlada...

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, koji je i predsjednik Skupštine Tehnostana, kaže da su obavljeni brojni razgovori radi rješavanja problema.

– Država Tehnostanu po dvije osnove duguje milijunska sredstva i s time sam upoznao nadležni državni ured i tražio da nešto učine – rekao je Sabo. 

>> Više od 3600 stanova u Vukovaru pred zimu ostaje bez grijanja?

Komentara 6

IS
istri
12:09 27.12.2013.

nek se obrate karamarku,on ima za sve rjesenje.

XM
xmatrix
09:32 27.12.2013.

jasi lud zbunjenog

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
14:16 27.12.2013.

Sta ce njima grijanje,oni zive u "svetoj drzavi hrvatskoj"....tu se nista ne moze desiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije