Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravstvo

Ne plate li članarinu Komori, 2000 radiologa neće dobiti licenciju

Rengen
Anto Magzan/Vecernji list
Autor
Sonja Hoffman
05.06.2013.
u 07:00

HKZR je o tome koji radiolozi nisu platili članarinu obavijestio i bolničke ravnatelje

Hrvatska komora zdravstvenih radnika odbija dati odobrenja za samostalan rad inženjerima radiologije, njih otprilike 2000, ako u roku od 15 dana ne podmire upisninu od 270 kuna i članarinu, 0,8 posto neto plaće od studenoga 2010. do travnja 2011. godine.

\"Ako se dugovi ne podmire, dužni smo obavijestiti ravnatelja ustanove da nemate uvjete za obavljanje posla\", stoji u obavijesti koju je HKZR poslao članovima. Dopise da njihovi radiolozi nemaju odobrenje za rad od HKZR-a dobili su i bolnički ravnatelji i kažu da inženjeri to moraju riješiti jer neće moći raditi u bolnici.

Radiolozi ističu kako je još Ministarstvo zdravstva 2011. godine dalo mišljenje da ne moraju plaćati upisninu jer se članom postaje po zakonu trenutkom osnivanja Komore. – Sada nas ucjenjuju – apeliraju radiolozi. Iz HKZR-a poručuju da je sve zakonito jer se osnivanjem Komore aktivira i Zakon o djelatnostima kojim je propisano da zdravstveni radnici moraju biti obvezni članovi Komore, a time i ispuniti obveze koje propisuje statut kako bi dobili licenciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije