Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrogasci:

'Ne palite vatru na otvorenom, ne odbacujte opuške...'

vatrogasci,požar
Duško Jaramaz/PIXSELL
06.08.2013.
u 12:22

Već u prvim danima kolovoza vatrogasne postrojbe Primorsko goranske županije intervenirale su na nekoliko požara uz željezničku prugu

Iz vatrogasne zajednice Primorsko goranske županije danas su uputili apel građanima da ne pale vatru na otvorenom jer time mogu izazvati velike požare, ugroziti sebe i druge te svoju i tuđu imovinu. Vatrogasci objašnjavaju da smo na vrhuncu ljetne požarne sezone, dugotrajna suša i visoke temperature osušile su travu i nisko raslinje pa je opasnost od požara svakim danom sve veća. Vremenske prilike: sunce, visoke temperature i vjetar, sljedećih desetak dana opasnost od požara znatno povećavaju.

Već u prvim danima kolovoza vatrogasne postrojbe Primorsko goranske županije intervenirale su na nekoliko požara uz željezničku prugu, na potezu od Zlobina do Rijeke, a u ponedjeljak uz cestu Grižane – Bribir također je na nekoliko mjesta izbio požar, izazvan ljudskom nepažnjom. Predstojeći vrući, sušni i vjetroviti dani pogoduju nastanku i širenju šumskih požara pa vatrogasci apeliraju na građane da budu oprezni s vatrom. Osobito treba biti oprezan tijekom boravka u prirodi, ne odbacivati opuške ili druge zapaljene predmete.

Ako se u šumi, parku, kampu ili dvorištu priprema roštilj nije uputno koristiti improvizirana ložišta, a okolni prostor treba očistiti od zapaljivih predmeta. Vatru ne treba ložiti na vjetrovitim mjestima, nikada se ne smije ostaviti bez nadzora i uvijek treba imati pripremljenu vodu ili sredstvo za gašenje upućuju vatrogasci dodajući da po završetku \"roštiljanja\" treba ugasiti sve ostatke žara.

Vatrogasci savjetuju građanima da požar na otvorenom, ako ga primjere, pokušaju sami ugasiti samo ako time ne dovode sebe u opasnost , ali da najprije nazovu vatrogasce na telefonski broj 193. Ako se građani zateknu u blizini požarišta vatrogasci ih mole da slušaju njihove upute, ne stvaraju nepotrebnu gužvu i da ne budu znatiželjni i jer time ometaju vatrogasce u poslu, a sebe nepotrebno izlažu opasnosti.

>> Podmetanje? Na Dinari ugašen jedan požar, planuo drugi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije