Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINDIKAT POMORACA

Ne odustajemo, pritiskat ćemo i politiku!

Vladimir Svalina
import
17.07.2008.
u 19:47

Vladimir Svalina, predsjednik Sindikata pomoraca Hrvatske, kaže da je zgranut i ogorčen presudom koju je grčki sud izrekao kapetanu Laptalu te da takvu odluku s gnušanjem odbacuje.

– Jednostavno to ne mogu prihvatiti jer je nepravedno i bez dokaza osuđen častan i pošten pomorac, zapovjednik, u čiju sam nevinost potpuno uvjeren – govori Svalina.

Ne krije razočaranje pravnim sustavom zemlje koja se diči slobodarskom pravnom tradicijom i koja bi nama, jer je članica EU, trebala biti uzor. – Uvjeren sam da iza svega stoje veliki igrači.

 -Krijumčarenje droge je posao kojim se financiraju ratovi, terorizam, vojske, policija, a ovo je primjer da su ti veliki igrači spremni na sve, žrtvovati čovjeka koji je svoj posao obavljao prema svim pomorskim pravilima – kaže Svalina.

Dodaje da ne gubi nadu da će Laptalo u žalbenom postupku uspjeti dokazati svoju nevinost te najavljuje da sindikat neće posustati u nastojanju da mu pomogne preko međunarodnih udruga, ponajprije ITF-a i Europske udruge zapovjednika brodova, grčke konfederacije pomorskih sindikata, ali i, naglašava – pritiskom na politiku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije